Torsdagens aviser om it

Accenture udbetaler forkert løn til alle. Få danskere tanker benzin via mobilen. Tele2 øgede omsætningen. Dansk Microsoft-dommer blandt Europas topledere. Danskere nethandler mere og større.

Accenture udbetaler forkert løn til alle

Der vil være fejl i samtlige lønsedler, når de 50.000 ansatte i Københavns Kommune får deres løn for maj. Accenture har meddelt kommunen, at den regulering på 300 til 600 kroner, som medarbejderne skulle have haft for maj, ikke er med. Forhandlingschef Steen Parker fra de offentlige ansattes forbund, FOA, er chokeret. "Københavns Kommune er den eneste kommune i landet, hvor de ansatte ikke kan få reguleret lønnen med udgangen af maj," siger han. (Politiken)

Få danskere tanker benzin via mobilen

Færre end 10.000 danskere bruger deres mobiltelefon til at tanke benzin hos benzinselskabet Metax, som sidste år lancerede produktet Mobiltankning. "Hvis man i forvejen har et system, der er nemt at bruge, så er udfordringen at overbevise kunderne om, at mobiltankning er endnu bedre," siger Anders Buus Jensen, administrerende direktør i Metax. Flere udenlandske selskaber har kontaktet Metax, og benzinselskabet ligger nu i forhandlinger om salg af systemet, som kan blive en god sideforretning. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Tele2 øgede omsætningen

Teleselskabet Tele2 øgede i 2004 omsætningen med cirka 125 millioner kroner til 1,3 milliarder kroner, selvom frasolgte Uni2 ikke længere tæller med. Både fastnet og dial-up-internet er på tilbagegang, mens der er fremgang inden for ADSL og mobiltelefoni. Resultatet af den primære drift blev et overskud på 4,4 millioner kroner mod 17,7 millioner kroner året før. Tele2 glæder sig over at have købt Tiscali 1,2 milliarder kroner billigere, end hvad Telenor gav for Cybercity og varsler nu, at Tiscali skal bruges til at presse prisen ned. (Morgenavisen Jyllands-Posten, Berlingske Tidende)

Dansk Microsoft-dommer blandt Europas topledere

Det amerikanske erhvervsmagasin Businessweek har udpeget den 59-årige danske dommer Bo Vesterdorf til at være en af Europas 25 hotteste ledere lige nu. Bo Vesterdorf er dommer ved EF-Domstolen og har været leder af den siden 1998. For tiden ses han ofte i medierne på grund af EU's langvarige monopolsag mod Microsoft, og den sag har ifølge Businessweek gjort ham til en magtfaktor fra "Sevilla til Seattle". Microsofts hjemby er Seattle. (Berlingske Tidende)

Danskere nethandler mere og større

De danskere, der handler på nettet, køber mere og for større beløb, vurderer professor Niels Bjørn-Andersen fra Handelshøjskolen i København. Stigningen i antallet af nethandlende danskere er aftaget en smule i 2005 i forhold til tidligere, men antallet af betalinger er steget markant. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere