Taletids-mobil til udlandet med IP-telefoni

Mobilselskabet Smart Koncept er klar til også at presse prisen på taletidsopkald til udlandet med IP-telefoni efter at have skaffet 50.000 mobilkunder på to år. Billig mobiltelefoni med taletidskort i udlandet venter lige om hjørnet.

Hverken IP-telefoni eller taletidskort til mobiltelefonen er nyt, men mobilselskabet Smart Koncept forsøger nu at tage en større del af markedet ved at kombinere de to produkter i et.

Smart Koncept har siden opstarten i 2003 fået 50.000 kunder, og selskabets taletidskort er i dag til salg i over 10.000 butikker over hele Danmark, heriblandt på posthuse, hos 7-Eleven og i flere supermarkedskæder.

Det nye produkt - Smart IP - gør det muligt for kunderne at bruge mobiltelefonen til at ringe til udlandet billigt, og prisen for at ringe til USA er eksempelvis blot 88 øre i minuttet.

TDC leverer samtalen over mobilnettet i Danmark, mens opkaldet sendes over internettet resten af vejen.

- Det kommer til at være IP-telefoni, fordi det simpelthen er den billigste løsning, hvor kvaliteten matcher den løsning, vi har med TDC i dag, siger administrerende direktør Kristian Brandt Iversen.

Han har en fortid i selskabet Primus Telecommunications og er en af tre ejere af Smart Koncept.

Telefoni i udlandet

Selskabet solgte sit første taletidskort i 2003, og allerede sidste år var omsætningen på et tocifret millionbeløb.

Kunderne køber en startpakke med et SIM-kort for at komme i gang, og efterfølgende køber de nye taletidskort for at fylde kontoen op. Internetkøb er bevidst fravalgt til fordel for handel i fysiske butikker.

- Vi sælger det kun ude i butikkerne. Det er gjort ud fra den devise, at allerede i 2003 kunne vi se, at hvis vi skulle have en fornuftig margin, skulle vi holde os til det marked, hvor der ikke er så meget konkurrence, siger Kristian Brandt Iversen.

Minutprisen med Smart Koncepts taletidskort er 69 øre i minuttet, hvis man ringer til fastnettelefoner eller TDC's mobilnet, mens prisen er 1,39 kroner i minuttet, hvis man ringer til andre net.

En stor del af selskabets målgruppe er personer fra indvandrerkredse, og formodningen er, at de også gerne vil bruge mobiltelefonen til at ringe til udlandet.

Næste produkt på trapperne er muligheden for at bruge mobiltelefonen til at ringe billigt, når man befinder sig i udlandet, eksempelvis i Tyskland, hvor teleselskaberne i dag tager tårnhøje priser.

- Det kræver selvfølgelig, at vi har en aftale i Tyskland, som skal implementeres på kundens SIM-kort. Der er en masse ting, der er muligt, men der er ikke nogen, der gør det i dag, mener Kristian Brandt Iversen.

Ifølge Kristian Brandt Iversen fik Smart Kontant et underskud i 2004, mens det bliver til sorte tal på bundlinjen i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere