MCI i Danmark lægger skandale bag sig

Den danske afdeling af den globale netværksgigant MCI - det tidligere Worldcom - har lagt regnskabsskandalen i moderselskabet helt bag sig. Den danske direktør ser i stedet frem til MCI's milliardsalg til Verizon, som også vil give ekstra styrke i Danmark.

Trods et underskud på knap 17 millioner kroner ser netværksleverandøren MCI - det tidligere Worldcom - 2004 som et vendepunkt i Danmark.

Kundekredsen blev udvidet inden for alle nøgleområder, og samtidig ligger regnskabsskandalen i det amerikanske moderselskab ikke længere som en skygge over forretningen.

I stedet er størstedelen af gælden skåret væk, ledelsen udskiftet og MCI på vej mod at blive solgt for næsten 50 milliarder kroner til amerikanske Verizon.

Verizon blev valgt, selvom amerikanske Qwest bød langt mere.

- Vi forventer kun, at det bliver positivt for MCI i Danmark, for Verizon har ikke noget i Europa i dag. Når valget faldt på Verizon, så var det, fordi det var klart den mest kapitalstærke, siger Frank Enevoldsen, administerende direktør for MCI i Danmark.

Regnskabsskandale

Skandalen ramte Worldcom i 2002, da selskabet blev taget i milliardsvindel og efterfølgende gik i betalingsstandsning. I april sidste år trådte det rekonstruerede selskab ud af betalingsstandsningen under navnet MCI.

Worldcom Telecommunications A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning165,9173,7
Resultat af primær drift (EBIT)-0,5-25,8
Resultat før skat -16,717,7
Resultat-16,778,3
Egenkapital161,8178,5
Antal ansatte4857
Regnskabsskandalen i moderselskabet har ifølge Frank Enevoldsen ikke haft den store indflydelse på de danske kunder, og selskabet hedder da i Danmark også fortsat Worldcom Telecommunications, selvom et navneskifte er undervejs.

MCI er et af de få selskaber, der har sit eget fibernetværk over store dele af jordkloden. Kunderne er derfor internationale selskaber med afdelinger i mange lande som for eksempel Lego, Grundfos og Ecco.

Ifølge Frank Enevoldsen går det økonomisk fremad for selskabet i Danmark, og sidste års underskud skyldes primært valutatab og den interne afregning i koncernen.

- Vi har sagt farvel til en række urentable kunder, og det er primært i wholesale-divisionen, altså dem der sælger til andre telekunder, at der er renset ud for at lave et bedre resultat, siger han.

Faldende omsætning

Det betyder, at omsætningen faldt en smule til 166 millioner kroner, mens driftsunderskuddet blev kraftigt forbedret og kun blev på en halv million kroner.

Den fortsatte fremgang skal komme fra et øget fokus på ikke kun at levere netværk, men også at drive dem for kunderne.

Herudover er MCI i gang med at opgradere sit verdensomspændende netværk til teknologien MPLS, som gør det muligt for virksomheder at have sikre, lukkede netværk, selvom de kører via internettet.

- MPLS er et lukket netværk, hvor internettet er et åbent netværk, så sikkerheden er bedre. Man kan køre prioriteret trafik på MPLS, og det er gearet til andre applikationer som videokonferencer, fortæller Frank Enevoldsen.

Satser globalt

På grund af MCIs globale tilstedeværelse ser han ikke de store lokale trusler, selv efter at TDC har opgraderet kraftigt og har et langt bedre nordisk netværk gennem opkøbene af Song Networks og Netdesign.

- Det er klart, at al konkurrence er farlig, men selvom TDC bliver nordisk orienteret, så kan du tage alle de store internationale nordiske virksomheder, som er over hele verden. Der har vi et klart forspring, fordi vi har så mange tusinde fibre verden over, vurderer Frank Enevoldsen.

MCI har 45 ansatte i Danmark. Selvom konkurrencen forventes at være hård i 2005, regner selskabet med, at omsætningen stiger i forhold til sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere