Dansk hotel-software solgt for millionbeløb

Stifteren af det danske it-selskab 2M Electronic har solgt selskabet med 35 medarbejdere til samarbejdspartneren Locatel Europe Group for et større tocifret millionbeløb. 2M Electronic har udviklet et tv-infosystem, som bruges på 450.000 hotelværelser verden over.

Mere end 20 års udvikling af et tv-infosystem til hoteller, fængsler og hospitaler verden over giver nu gevinst hos det danske it-selskab 2M Electronic.

Selskabets stifter og hovedaktionær, Benny Mieritz, har solgt selskabet til samarbejdspartneren Locatel Europe Group.

Købsprisen for selskabet med 35 ansatte er "et tocifret millionbeløb større end 50".

- 2M bliver fremover teknologicenter for koncernen. Det vil sige, at udviklingsaktiviteterne bliver styrket væsentligt og placeret i Danmark, fortæller salgsdirektør Lars Melvin Scharf.

2M Electronic har udviklet sin egen totalløsning, som gør det muligt ikke bare at se betalings-tv på sit tv på hotelværelset, men også høre musik, modtage beskeder fra receptionen og gå på nettet.

Produktet er blevet leveret som et OEM-system til Locatel Europe Group, der har solgt det til slutbrugerne, som er hoteller, hospitaler og fængsler verden over.

Nu vil Locatel med i alt 250 ansatte imidlertid gerne have teknologien i eget hus.

- I den langsigtede globale ekspansion, vi har planlagt, spiller 2M Electronic en afgørende rolle, udtaler Xavier Negiar, topchef for Locatel Europe Group.

Ifølge 2M Electronic har flere konkurrenter tidligere været ude med tilbud.

- Det er ikke det første tilbud, vi får, men hensynet til specielt medarbejdere har langt overskygget pengene, der har kunnet være i det, siger Lars Melvin Scharf, der også selv er aktionær i 2M.

2M Electronic blev stiftet af Benny Mieritz, der som nyuddannet ingeniør startede selskabet op i 1982. Ifølge selskabet har det i dag leveret sit system til 2.500 hoteller og mere end 450.000 hotelværelser verden over.

Virksomhedens ejere, Benny Mieritz og Lars Melvin Scharf, bliver betydelige aktionærer i Locatel Europe Group, men vil begge fortsætte i samme positioner, som de har nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere