Microsoft afslører Xbox 360

Sløret er nu løftet for detaljerne om Microsofts kommende spilkonsol, Xbox 360, der bliver et muskelbundt med tre 3,2 GHz processorkerner, 512 megabyte ram og indbygget harddisk. Konsollen ventes på markedet inden jul.

Efter utallige lækager og gætterier blev de præcise detaljer om Microsofts bud på en næstegenerations-spilkonsol, Xbox 360, torsdag aften præsenteret i et program på musikkanalen MTV.

Spilkonsollen kommer på markedet inden jul, og Microsoft håber dermed at sikre sig et forspring til den helt store konkurrent, Sonys Playstation 3, som først ventes på markedet næste år.

For den nuværende generation af spilkonsoller sidder Sony på langt den største del af markedet, og Microsoft har tabt tocifrede milliardbeløb på sin spilafdeling.

For den næste generation får Sony dog kamp til stregen.

Spillene til Xbox 360 er i høj opløsning (720p og 1080i med anti-aliasing) og 16:9-bredformat, og det er selvfølgelig med surroundsound. Der kan tilsluttes fire trådløse controllere.

Xbox 360 er udstyret med en særlig Powerpc-baseret processor fra IBM. Den har tre processorkerner, hver med en frekvens på 3,2 gigahertz. Hver kerne kan klare to programtråde, og processoren har en megabyte L2-cache.

Grafikprocessoren fra ATI har 10 megabyte integreret grafikhukommelse, men den kan også trække fra de 512 megabyte 700 MHz GDDR3 ram.

Der sidder en 20 gigabyte harddisk i Xbox 360, og den kan udskiftes til noget større, hvis man skulle få lyst. Spil og film skal proppes i et 12x DVD-ROM-drev, og man kan rippe musik til harddisken.

Xbox 360 er klar til at komme på nettet med Xbox Live, så snart den er pakket ud. Der er indbygget Ethernet-port, og maskinen er forberedt på trådløst netværk efter 802.11a/b/g-standarderne. Man kan også tilslutte videokamera, og der er to USB 2.0-porte samt to porte til hukommelseskort.

Denne artikel stammer fra PC World

Relevante link

Xbox 360




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere