Statsminister i samråd om Microsoft-kritik
Statsminister Anders Fogh Rasmussen var onsdag kaldt til samråd af Frank Aaen fra Enhedslisten for at forklare, hvorfor topchefer fra Microsoft er udnævnt til centrale rådgivere i en række råd og tænketanke, heriblandt Jørgen Bardenfleth, Jens Moberg og Klaus Holse Andersen. Frank Aaen mente, at man også burde invitere open source-folk. Statsministeren svarede på kritikken ved at pointere, at han havde valgt personer, ikke virksomheder. (Berlingske Tidende)
Udflytning skaber nye job
En analyse af 1.017 danske virksomheder viser, at udflytningen af arbejdspladser til udlandet i mange tilfælde skaber nye job i Danmark. Bag undersøgelsen står Håndværksrådet, Dansk Metal og Ingeniørforeningen i Danmark. Der er dog forskel på effekten i de enkelte sektorer. "Hvis virksomhederne bruger mulighederne for udflytning rigtigt, så giver det både større indtjening og højere beskæftigelse," siger ingeniørernes formand, Lars Bytoft Olsen. Ifølge undersøgelsen har 16 procent af danske virksomheder udflyttet arbejdspladser. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Salomonsen-koncert for musikudlån over nettet
En gratis koncert med Sanne Salomonsen på Københavns Hovedbibliotek torsdag aften lancerer en kampagne for bibliotekernes udlån af musik over nettet. Via netmusik.dk kan man låne 112.000 danske musiknumre gratis, men der blev kun lånt 6.000 numre i København i april. Projektleder Susanne Buus-Pedersen håber at få alt dansk musik med. Eksempelvis EMI med TV-2 og Kim Larsen i stalden ønsker ikke at medvirke i dag. Samtidig med kampagnens start vil det blive muligt at låne hele albums. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Klagestorm over defekte mobiler
Talrige nye mobiltelefoner går i stykker, og det betyder, at kunderne er nødt til at betale abonnement, mens telefonen er til reparation. Derfor opfordrer Forbrugerrådet nu til, at kunderne søger erstatning for betalt abonnement, efter rådet sidste år modtog 270 klager over defekte mobiltelefoner. "Det er helt uholdbart, at forbrugerne skal betale for et abonnement, som vedkommende på grund af lange reparationstider på den tilhørende telefon i flere perioder slet ingen glæde har af," siger Anette Høyrup, jurist i Forbrugerrådet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Ulovlig eksport af elektronikaffald
Der er bedre økonomi i at sælge elektronikskrot til tredjelande i Afrika og Østeuropa end i at få det oparbejdet i Danmark, selvom det er ulovligt at eksportere skrot. Underdirektør Jan Hohberg fra H.J. Hansen Elektromiljø vurderer, at op mod halvdelen af alle udtjente computere, som burde skrottes i Danmark, ender i udlandet. Øget kommunal kontrol og et nyt EU-direktiv ventes dog at lægge en dæmper på den ulovlige trafik. (Morgenavisen Jyllands-Posten)