Harddiske og 3G i ny mobil-Windows

Microsoft har lanceret en ny udgave af selskabets mobile styresystem, Windows Mobile, som skal tage kampen op med konkurrenten Symbian på mobiltelefoner. Windows Mobile 5.0 understøtter blandt andet 3G og harddiske.

Microsoft-stifter Bill Gates førte an, da Microsoft tirsdag præsenterede Windows Mobile 5.0, en ny udgave af selskabets mobile styresystem.

Lanceringen er væsentlig for Microsoft, fordi den nye udgave af styresystemet skal tage kampen op med konkurrenterne Symbian og Palmone på avancerede mobiltelefoner.

Her sidder Symbian tungt på markedet, blandt andet fordi styresystemet er udbredt på mobiltelefoner fra verdens største mobilproducent, Nokia.

Den nye udgave af Windows Mobile - kendt under kodenavnet Magneto - er beregnet til både håndholdte computere (PDA'er) og mobiltelefoner og skal derfor erstatte varemærkerne Pocket PC og Smartphone.

De første telefoner med Windows Mobile 5.0 ventes på markedet i løbet af få måneder, og de nye funktioner i styresystemet inkluderer understøttelse af 3G, harddiske, push-to-talk og Wi-Fi.

Styresystemet gør det samtidig lettere for producenter og mobilselskaber at tilrette mobiltelefoner.

Sammen med det nye styresystem annoncerede Microsoft også en mobil udgave af medieafspilleren Windows Media Player 10. Den understøtter Microsofts teknologi for kopibeskyttelse og gør det muligt at afspille kopibeskyttet musik på mobilen.

På erhvervsfronten annoncerede Microsoft samtidig en mobil udgave af præsentationsprogrammet Powerpoint, som supplerer de mobile udgaver af Word og Excel.

Ifølge Bill Gates er der i dag 40 producenter, som udvikler mobiltelefoner og håndholdte computere med Windows. Både Dell og HP har allerede meldt ud, at det vil blive muligt for deres PDA-brugere at opgradere til den nye mobil-udgave af Windows.

Relevante link

Windows Mobile 5.0




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere