Artikel top billede

Øivind Alexander Slaatto, som kom med det bedste bud på fremtidens bærbare pc. (Foto: Torben Klint /)

Design-dyst: Her ser du fremtidens bærbare

Intel har kåret visionær dansk vinderbud på fremtidens bærbare pc. Den er intuitiv, foldbar og en forlængelse af kroppen. Og ikke mindst en æstetisk fornøjelse. Læs Computerworlds reportage fra Intels designkonkurrence for bærbare computere på kunstmuseet Louisiana.

Der er ikke sket en skid med bærbare computere de sidste 25 år, og derfor er en designdyst om fremtidens modeller en rigtig god ide, hvis man spørger Tommy Rydendahl, teknisk pressetalsmand fra Intel, der netop har afholdt en sådan.

- Innovationen har været inden i maskinerne og ikke uden på. Vi må tvinge et paradigmeskift igennem, hvis der skal ske noget, siger Tommy Rydendahl til Computerworld Online kort efter, at vinderen blandt de 22 bud blev kåret onsdag eftermiddag på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.

En troværdig fornøjelse

Vinderkonceptet, Flow, er en intuitiv bærbar computer med hele to skærme, der kan folde sig om sig selv. Den forholder sig til kroppen og ikke omvendt.

Manden bag hedder Øivind Alexander Slaatto, en 26-årig sjette semester-studerende på Institut for Industrielt Design, Danmarks Designskole.

Og man kan lige så godt vænne sig til navnet, hvis der skal dømmes ud fra begejstringen i dommerpanelet og de fremmødte, da præmien på 25.000 kroner blev overrakt i form af en overdimensioneret papcheck.

Dommerne, der både kom fra Danmarks Designskole og Intel, brugte en halv dag på at votere. Og overdommer og überdesigner, Louise Campbell, var ihvert fald overbevist:

Æstetisk fornøjelse - den funker

- Den er troværdig, ukompliceret, en æstetisk fornøjelse og en indbydende maskine. En udvidelse af kroppen...den funker bare!

Hun havde forinden leveret både ros og en konstruktiv skideballe til de indleverede projekter, der var tilstede i dygtigt konstruede modeller og plancher.

- Der var ikke en eneste, der var uinteressant, og I har alle vist stor teknisk interesse. Men I må gerne gå linen helt ud, til der, hvor det ikke er teknisk muligt, formanede hun.

En ikke-skræmmende pc

- Jeg bryder mig faktisk ikke specielt om computere, afslører Øivind Alexander Slaatto.

Og måske derfor virker hans bud så selvfølgeligt.

Det har været vigtigt for ham at skabe noget, der var så tæt på kroppens måde at fungere på.

- Der er utroligt meget visdom i kroppen, i den måde vi er indrettet på, som går tabt, når vi bruger en pc, forklarer Øivind Alexander Slaatto.

Udgangspunktet var en computer, der virkede ved hjælp af tegnsprog, men det gik han hurtigt væk fra.

Aldrig set før

Konkurrencen har været undervejs i et halvt år, og studerende fra Danmarks Designskole har haft to måneder til at udvikle deres bud på, hvordan bærbare pc?er skal opføre sig og se ud i fremtiden.

I Intel har man haft fokus på konkurrencen på EMEA-plan, og håber på at kunne bruge en eller flere af forslagene til at skabe konceptmodeller.

Der var rigeligt at tage fra. Der var modeller, der kunne rulles, foldes, skilles ad og samles igen. Bærbare i træ, læder, metal og sågar Gore-Tex.

- Jeg har i hvert fald set noget, jeg aldrig har set før, lød det begejstret fra en tilstedeværende Intel-mand over pindemad og vin, mens der blev kigget på fremtidens bærbare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere