En tvist mellem Joacim Bruus-Jensen og Amagerbanken skaber usikkerhed om billetbureauet E-billetters fremtidige ejerforhold.
Joacim Bruus-Jensen er mod sin vilje sat uden for døren i E-billetters bestyrelse, og Amagerbanken har i stedet indsat bankens advokat.
Joacim Bruus-Jensen skød oprindelig venture-kapital i E-billetter, da selskabet endnu var tre håbefulde unge fyres iværksætterprojekt. Han har været med i udviklingen af selskabet og i at få Parken med som investor.
Tvist om aktiepost
Han sidder på 45 procent af aktiekapitalen i E-billetter, mens Parken Sport & Entertainment sidder på aktiemajoriteten med en andel på 55 procent.
Joacim Bruus-Jensens 45 procent er pantsat i Amagerbanken som sikkerhed for andre af Joacim Bruus-Jensens selskaber, der lider under økonomiske problemer.
Amagerbanken har taget råderet over aktierne, men ifølge Joacim Bruus-Jensen er grundlaget ikke i orden. Hans advokater arbejder på sagen.
- Amagerbanken har ikke fundet det ulejligheden værd at overholde de skriftlige aftaler, der foreligger. Så der kommer et større slagsmål om det her, siger Joacim Bruus-Jensen.
Sidste skanse før monopol
Amagerbanken ønsker ikke at kommentere sagen med henvisning til, at de ifølge lovgivningen ikke kan udtale sig om kundeforhold.
E-billetter er reelt det eneste alternative til Billetnet i Danmark og tæt på at være den eneste skanse mellem konkurrence og rendyrket monopol på billetmarkedet i Danmark.
Billetnet sidder ifølge E-billetters skøn på mellem 80 og 90 procent af solgte billetter i Danmark og er en del af det internationale billetbureau Ticketmaster. E-billetter er en klar nummer to, og der er skal kigges langt ned i rækkerne for overhovedet at skimte nummer tre.
E-billetter har haft røde tal på bundlinien siden etableringen i 2001. Regnskabsåret 2003/2004 bliver selskabets bedste hidtil med et minus på 1,6 millioner kroner før skat. Sidste års resultat før skat var et minus på 5,6 millioner kroner.
Forventning om overskud
I november måned er en ellers noget udhulet egenkapital blevet tilført ekstra kapital. Aktionærerne har tilført tre millioner kroner, blandt andet ved afkald på lån på 2,5 millioner kroner.
Amagerbankens rolle i styrkelsen af selskabets kapitalgrundlag er ukendt. Joacim Bruus-Jensen har siddet uden for døren siden udgangen af august og ved ikke, om hans ejerandel via Amagerbanken er tiltrådt med kapital.
Heller ikke bestyrelsesformand i E-billetter, Jørgen Glistrup, administrerende direktør i Parken, ønsker at kommentere situationen omkring ejerforholdene.
Både bestyrelsesformanden og E-billetters direktør Peter Østergaard har dog forventninger om positivt resultat for selskabet i regnskabet sommeren 2006.
Trimmet til kamp
E-billetter er blevet trimmet og udviklet til bedre at kunne matche salgskanalerne hos langt større Billetnet. Kunderne kan nu købe billetter ved skranken i samtlige 70 Fona-forretninger over hele landet.
Den tidligere Arte-abonnementsordning på teaterbilletter har E-billetter overtaget og givet nye klæder. Ordningen lever nu videre på nettet som www.ta-i-teatret.dk.
Endelig har E-billetter indgået en samarbejdsaftale med norske Itickets, hvor der både eksternt og internt ifølge Peter Østergaard arbejdes på højtryk på at få det videreudviklet og indpasset til E-billetters behov.
Det er uvist, om uroen i ejerkredsen kan få indflydelse på E-billetters drift. Ifølge bestyrelsesformand Jørgen Glistrup er der ingen forventninger om, at E-billetter nogensinde bliver nogen guldgrube.
På spørgsmålet om, hvor langt tålmodigheden rækker i forhold til at få de eftertragtede sorte tal på bundlinjen uden at skulle tilføre ekstra kapital, svarer Jørgen Glistrup:
- Ja, det er et godt spørgsmål. Men vi håber da, at 2005/2006 kommer til at give overskud, siger bestyrelsesformanden.