Dansk direktør ryger ud af Ergo Group

Direktøren er sendt hjem og fyringer er under opsejling i det danske datterselskab, Ergoidp, der er en del af den norske it-koncern Ergo Group. Endnu er det uvist, om der skal ansættes en ny direktør i Danmark.

It-selskabet Ergo Group fra Norge er skuffet over udviklingen i det danske datterselskab, Ergoidp. Derfor forlader administrerende direktør Nils Overgaard selskabet med omgående virkning.

Det norske selskab planlægger desuden at slanke organisationen, så det passer til det lavere salg, men det er endnu ikke afgjort præcist hvilke tiltag, der skal sættes i værk for at trimme selskabet.

- Udgangspunktet er, at vi overvejer alle alternativer. Vi omstrukturerer først det danske selskab, så det bliver mere i tråd med det marked, som vi betjener, siger Øyvinn Ottestad, som er bestyrelsesformand og nu også administrerende direktør i selskabet.

Røg på grund af dårlig økonomi
Den tidligere direktør, Nils Overgaard, er trængt ud af dårlig økonomi, men bestyrelsesformanden ønsker ikke at kommentere årsagen til Nils Overgaards afskedigelse.

- Valgte Nils Overgaard selv at forlade selskabet?

- Nej, det ønsker jeg ikke at kommentere. Men vi er enige, og der er ingen kontroverser. Personligt har jeg et vældigt godt forhold til Nils Overgaard, fortæller Øyvinn Ottestad.

Han overtager ledelsen midlertidigt, men det kan blive en permanent løsning, hvor han fortsætter som arbejdende bestyrelsesformand, oplyser han.

Det afhænger meget af, hvordan den danske organisation ser ud i fremtiden. I 2003 var der gennemsnitligt 28 medarbejdere. I dag er der ifølge Øyvinn Ottestad 20 ansatte i Danmark.

Skal dimensioneres
- Der kommer nogle opsigelser, men jeg ved ikke præcist hvor mange. Selskabet skal dimensioneres til markedet, siger Øyvinn Ottestad.

Ergoidp havde i 2003 ambitioner om at kapre terræn fra Postdanmarks elektroniske posthus via en aggressiv prisstrategi, men satsningen ser ud til at have fejlet her en måned før afslutningen på regnskabsåret 2004.

Bestyrelsesformanden forklarer omstruktureringerne med, at markedet ikke udviklede sig, som selskabet havde håbet, men det er endnu ikke så grelt, at Ergo trækker sig helt ud af Danmark.

- Ikke som det ser ud nu, siger Øyvinn Ottestad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere