Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix fyrer medarbejdere efter tab af abonnenter

Nedturen forsætter for Netflix, som nu skærer ned på medarbejderstaben efter brugertab.

Det har ikke været den bedste tid for Netflix. Selskabet har for første gang i ti år meddelt at have mistet brugere – og endda 200.000 brugere, og aktien er styrtdykket.

På toppen tilbage i efteråret lå en enkelt aktie på en værdi på 690 dollar – svarende til 4874 kroner. Nu er værdien nede på omkring 190 dollar – svarende til 1341 kroner. Blandt andet faldt aktine for nyligt 35 procent på en dag.

Og nu har abonnentflugten også ført til fyringer hos streaminggiganten.

Det skriver BBC.

Der er tale om 150 ansatte i USA, hvilket svarer til to procent af Netflix’ arbejdsstyrke i Nordamerika, skriver mediet.

"Disse ændringer er primært drevet af forretningsbehov snarere end individuelle præstationer, hvilket gør dem særligt hårde, da ingen af ​​os ønsker at sige farvel til så gode kolleger," meddeler virksomheden i en erklæring.

Det fremgår ikke konkret, hvilke typer af stillinger der er tale om, men Los Angeles Times har rapporteret, at rekruttering, kommunikation og indholdsafdelingen alle er ramte områder.

I sit regnskab i sidste måned meddelte virksomheden, at krigen i Ukraine og beslutningen om at hæve priserne i USA har kostet på abonnentsfronten.

Beslutningen om at trække sig ud af det russiske marked har kostet tjenesten yderligere 700.000 brugere, skriver BBC.

Netflix har omkring 220 millioner abonnenter på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere