Artikel top billede

Corona-krisen hærder danske virksomheder forud for Amazons indtog

Den danske nethandel kommer styrket ud af Covid19-pandemien – en hærdning der ruster dem op til en eventuel dyst med Amazon

Mens den amerikanske e-handelsgigant begynder sit indtog i Skandinavien, har den danske online- og detailhandel fået syretestet sine systemer under corona-krisen.

Det lyder vurderingerne fra en stribe aktører i den danske nethandel, somFinans har indhentet.

Mens de etablerede forretninger i de store amerikanske, britiske og tyske markeder ikke har været helt forberedte på Amazons indtog, har man i Danmark haft tid til at hærde sig.

Selv de virksomheder, som har været fodslæbende i forhold til e-handel er nu hoppet på vognen.

”E-handel i Danmark har fået et ordentligt boost her. Og coronakrisen fik de detailvirksomheder, som tøvede eller var i tvivl, til at hoppe med på e-handel. Det har mindet alle om, at det er noget, som man skal tage seriøst,” fortæller Jan Damsgaard, professor i digitalisering på Copenhagen Business School.

Disse meldinger kommer efter, at Amazon denne måned har indledt sit skandinaviske offensiv ved at etablere sin netbutik i Sverige.

Ovenpå Amazons svenske debut, har der lydt dystre forudsigelser fra blandt andet den svenske professor Johan Anselmsson i marketing ved universitet i Lund.

Læs også: Amazon klar til at angribe Norden: Kan stjæle 50 procent af e-handelsmarkedet

Han vurderer overfor svenske Finwire, at Amazon kan stjæle op mod 50 procent af den svenske e-handel, hjulpet godt af, at også Amazon nyder godt af, de ændrede købemønstre, som corona-krisen har forårsaget.

"I forbindelse med store kriser og strukturelle ændringer af samfundet, er det muligt at ændre vaner, der ellers har været dybt rodfæstede hos folk. Lige nu stiger andelen af e-handel kraftigt, hvilket er en anden faktor, der kan gavne Amazon," forklarer han.

Brancheorganisationen Dansk Industri kom for nylig med syv anbefalinger til danske virksomheder, der overvejer at gøre brug af Amazons markedsplads.

Læs dem her: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere