Artikel top billede

Dansk regntøjs-gigant mister syv millioner ved stort hackerangreb

Det danske modeselskab Rains, der er kendt for sit regntøj, har mistet 25 procent af årets resultat efter et større hackerangreb.

Et hackerangreb i december 2019 mod den danske regntøjsproducent Rains har haft alvorlige økonomiske konsekvenser.

Selskabet har mistet små syv millioner kroner, eller hvad der svarer til 25 procent af årets resultat.

Det skriver Børsen.

De cyberkriminelle lykkedes med at bryde ind i Rains' mailsystem. På den måde kunne de overføre en million dollar til en konto i Hong Kong.

De godt syv millioner kroner er formentlig tabt, men Rains nåede at få stoppet en anden overførsel, der løb op i omkring 10 millioner kroner, forklarer direktør Jan Stig Andersen til Børsen.

Læs også: Socialdemokratiet udpeger sin første cybersikkerhedsordfører: “Det her er en ny verden, som vi skal forholde os til”

Af selskabets nyligt offentliggjorte regnskab fremgår det, at hændelsen har kostet det danske selskab 6,75 millioner kroner. Selskabet har dog anmeldt sagen til politiet, vil derfor ikke oplyse for mange detaljer.

“Sidste år havde en uautoriseret tredjepart hacket e-mail-systemet og diskret fulgt kommunikationen. I flere specifikke tilfælde havde tredjeparten overtaget kommunikationen med vores leverandører. Via en nøje planlagt overtagelse af den daglige e-mail-kommunikation lykkedes det den uautoriserede tredjepart at få gennemført to betalinger til en Hong Kong-konto – betalinger på henholdsvis 7 mio. kr. og 10 mio. kr.," oplyser direktøren i en mail til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere