Mere pondus til patenter i Kina

Patenter er ved at vinde slagkraft blandt de internationale selskaber, der flytter deres højteknologiske udvikling til Kina. Blandt andet højere bødestørrelser skal derfor være med til at løfte den kinesiske patentlovgivning til et vesteuropæisk niveau.

Kina forsøger at få mere bid i sin patentlovgivning, for at fastholde og tiltrække multinationale, især højteknologiske, virksomheders udviklingsafdelinger til landet.

Vil landet sikre sig en langsigtet levedygtighed som teknologicentrum kræver det et løft i Kinas forholdsvis nye patentsystem. Det skriver Reuters.

Hvor de vesturopæiske lande kan brøste sig af patentregler som går et par hundrede år tilbage i tiden fejrede Kinas første patentlov 20 års fødselsdag for nyligt. Men tilliden til systemet er vokset på det seneste.

Det afspejles i 48.000 patentansøgninger fra udenlandske virksomheder sidste år ? en vækst på 20 procent fra året før. I 2003 uddelte Kinas myndigheder 37.000 nye patenter, hvilket var en tredobling fra 2000.

Motorola, Alcatel og Nokia var blandt de multinationale selskaber, som ansøgte om patent på produkter udviklet i Kina. Flere end 400 internationale selskaber har udviklingsafdelinger i landet.

Microsoft har som det første multinationale selskab anlagt sag mod kinesiske piratkopister, der ifølge anklagen har produceret kopieret software. Analytikere vurderer, at Microsofts indtjening i Kina er usynlig, da over 90 procent af alle pc?er i Kina kører med en kopieret udgave af Windows.

Det kan komme til at ændre sig med en ny generation af dommere, der gør de kinesiske retsale lettere tilgængelige. Klager over brud på patentrettigheder steg 60 procent i 2003 til 1514.

Samtidig med indtrædelse i verdenshandelsorganisationen WTO løftede Kina også bødestørrelsen, når en patentejer ikke kan kvantificere tabet, til 360.000 kroner. Men det kinesiske system mangler fortsat en del, for at nå vestlig kaliber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere