Et af vores nyere projekter gik ud på at lave en intelligent søgemotor så vores sælgere hurtigere kunne komme i gang med at sælge varer til kunderne, når de ringede ind.
Vi har 350.000 varenumre og vi kunne se at en sælger der havde været ansat i 10 år solgte betydeligt mere end en som havde været ansat i ét år.
Fordi når kunden ringer ind, så ham der kun havde arbejdet hos os i ét år måtte sige "det skal jeg lige undersøge og så ringer jeg tilbage.".
Men så ringede kunden videre til en af vores konkurrenter hvor vedkommende fik fat i en af de gamle gutter - og så lukkede han ordren. Så når den vores unge medarbejder ringede tilbage så var ordren røget.
Så øvelsen var at vi skulle få sælgerne hurtigere ind og at de skulle kunne lukke ordren i første kald.
Der kan vi se, på det projekt vi har lavet, at det har været meget hurtigere nu at onboarde nye sælgere.
Vores kunde står jo og mangler en eller anden bøsning der skulle have været sat op hos deres kunde. Og den skulle jo faktisk have været sat op i går.
Det blev egentligt solgt ind som et forretningsprojekt snarere end et it-projekt. Men det endte på 14 servere, så lidt it er der i det alligevel.
Det er et område som er så langt fremme, at de AI komponenter vi bruger ikke er færdigt-pakkede. Det er en værktøjskasse som man køber.
Så når jeg gik til en leverandør og spurgte om de kunne sælge mig noget monitorering, så havde de faktisk ikke prøvet det før. Men de syntes det lød spændende.
Frederik Aakerlund, it-direktør hos Lemvigh-Müller i podcasten Next Step