CA afviser at kræve milliardbonus tilbage

Både aktionærerne og bestyrelsen i Computer Associates afviser at kræve den milliardbonus tilbage, som flere topchefer fik tildelt kort før, at selskabets regnskabsskandale brød ud. Den tidligere koncernchef, Sanjay Kumar, trådte tilbage i juni, men får nu lov at beholde sin gigantbonus.

Både nuværende og tidligere topchefer i Computer Associates kan i første omgang sove roligt om natten over den milliardbonus, som blev udbetalt kort før, at en større regnskabsskandale sendte selskabets aktiekurs i frit fald.

På en generalforsamling valgte et flertal af aktionærerne nemlig at støtte bestyrelsen i Computer Associates, der ikke ønsker at kræve bonusserne tilbage.

Det var ellers foreslået af en investeringsfond, fordi bonusserne blev udbetalt kort tid før de første tegn på, at alt ikke var, som det så ud i selskabet.

Omfattende undersøgelser har siden ryddet grundigt ud i topledelsen og tvunget Computer Associates til at korrigere knap 14 milliarder kroner i selskabets regnskaber siden 2000.

Modsat andre skandaler var indtægterne ikke fiktive, men blot bogført tidligere for at leve op til forventningerne fra både analytikere og investorer.

Regnskabsskandalen fik i juni den tidligere koncernchef Sanjay Kumar til helt at forlade selskabet, efter at han i første omgang var blevet frataget posterne som administrerende direktør og bestyrelsesformand.

Enkelte storaktionærer støttede forslaget om at kræve bonusser tilbage fra Sanjay Kumar, men stemte alligevel imod, fordi de var bange for at ødelægge medarbejdernes moral.

En anden aktionær, Texas-milliardæren Sam Wiley, har dog indledt et retssag for på vegne af Computer Associates at kræve mere end seks milliarder kroner tilbage fra tidligere topchefer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere