Intel klar med nye Wi-Fi-chipsæt

Chipgiganten Intel forventes i denne uge endeligt at frigive et chipsæt til bærbare computere, der også understøtter de trådløse standarder 802.11a og 802.11g. Intel har hidtil halset efter konkurrenterne og har i sin populære Centrino-platform til bærbare pc'er mest satset på den langsommere standard 802.11b.

Intel bliver i denne uge for første gang i stand til at understøtte alle de tre trådløse standarder på markedet, når selskabet frigiver et nyt chipsæt til bærbare computere.

Det nye chipsæt gør det muligt at bruge den bærbare computer til at koble sig på trådløse lokalnet, også kendt som Wi-Fi.

Chipgiganten satsede oprindeligt på standarden 802.11b, da selskabet i begyndelsen af 2003 brugte milliarder af kroner på at lancere sin Centrino-platform til bærbare computere.

Intel har siden føjet den hurtigere standard 802.11g til sortimentet, men det er først i denne uge, at Intel også er klar til at understøtte standarden 802.11a.

Betydning for markedet

Intels Centrino-platform har været en forrygende succes til bærbare computere, og det har derfor stor betydning for producenterne af netværksudstyr, hvilke standarder chipgiganten understøtter.

Med et chipsæt, der både understøtter 802.11a-, b- og g-teknologi, kan en bærbar computer koble sig op til en virksomheds trådløse netværk, selv når firmaet skifter til en ny it-infrastruktur.

Intel har på den front halset efter konkurrenter som Broadcom og Texas Instruments, der har haft chipsæt klar i længere tid.

Problemet for Intel har dog været, at selskabet med en langt større brugerbase har været nødt til at gennemføre omfattende tests for at sikre kompatibiliteten i produkterne.

Standarden 802.11a, som fremover altså understøttes af Intels chipsæt, tillader hastigheder på op til 54 megabit per sekund, men den benytter et andet frekvensområde end 802.11b og 802.11g og er derfor ikke bagudkompatibel med de nuværende trådløse netværk.

Omvendt har den større kapacitet, hvilket kan gøre den til et hit i fremtiden, når antallet af brugere på trådløse lokalnet stiger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere