Netdesign leverer IP-telefoni til DR Byen

Netdesign har netop vundet ordren på at levere IP-telefoni til DR's kommende hovedkvarter i Ørestaden på Amager. Selskabet skal dermed både stå for IP-netværk, trådløse lokalnet og telefoni til DR Byen, der fuldt udbygget kommer til at huse 3.000 arbejdspladser. Samlet set har ordren en værdi på over 50 millioner kroner.

Farum-selskabet Netdesign har taget alle stik hjem i DR's nye hovedkvarter i Ørestaden på Amager, hvor selskabet både skal levere IP-infrastruktur, trådløse lokalnet og IP-telefoni.

Ordren er kommet i tre bidder via to EU-udbud og har ifølge Netdesigns direktør, Jørgen Kragbøll, en værdi på over 50 millioner kroner.

Den seneste ordre er IP-telefoni til 3.000 arbejdspladser, som Netdesign vandt kampen om at levere i konkurrence med seks andre selskaber, og direktøren ser en klar fordel i at skulle stå for hele DR Byens kommende netværk.

- Det giver os først og fremmest den fordel, at den primære samarbejdspartner ud over DR bliver os selv. Men de to udbud er skruet sådan sammen, at der ikke ligger direkte besparelser i det, siger han.

Ordren på IP-telefoni løber op i mod 10 millioner kroner, som baseret på Cisco-udstyr giver DR et af landets største IP-telefoni-netværk.

Installationen kommer til at overgå de omkring 2.800 arbejdspladser hos Mærsk Data, der i dag udgør Danmarks største IP-telefoni-løsning. Den ære bliver dog kortvarig, for Bankernes EDB Central er ligeledes om to år klar med IP-telefoni til 7.000 arbejdspladser.

I alle tre tilfælde står Netdesign for installationen, og Jørgen Kragbøll peger derfor på, at selskabet har cementeret sin førerposition i Danmark.

- Vi kommer til at have de tre største installationer i landet. Vi er den suverænt største IP-telefoni-leverandør til erhvervslivet, det er der ingen tvivl, mener han.

Ifølge ham har selskabet netop opgjort resultatet for første halvår af 2004, og det endte med et overskud på 13,5 millioner kroner før skat, mens omsætningen er steget med over 25 procent i forhold til samme periode sidste år.

Netdesign har i årets første syv måneder ansat 10 personer, så selskabet i dag har omkring 120 ansatte.

DR Byen forventes fuldt udbygget i 2006, hvor IP-netværket skal levere lyd, video og telefoni til den enkelte arbejdsplads via forbindelser med en hastighed på en gigabit per sekund.

Løsningen til IP-telefoni understøtter både almindelige IP-telefoner og mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere