Kraftig fremgang for nordjysk mobil-hosting

Det aalborgensiske mobil-hosting-selskab End2end er i kraftig fremgang efter et underskud på knap 57 millioner kroner sidste år. I samarbejde med en lokal mobiludvikler er End2end i gang med at udvikle en ny platform baseret på Java. Selskabet satser i år på mindst en firedobling af omsætningen.

Det Aalborg-baserede mobil-hosting-selskab End2end er endelig på vej mod noget, der ligner en fornuftig forretning efter at have brændt over en halv milliard kroner af i løbet af fire år.

Alene i år forventer administrerende direktør Søren Ravn mindst en firedobling af sidste års omsætning på knap 27 millioner kroner.

- Vi følger vores plan, som blev lagt sidste år, og den bygger på, at vi skal vokse med mellem 300 og 400 procent i forhold til omsætningen sidste år, fortæller han.

End2end har blandt andet brugt de mange penge på at opbygge et af Europas største hosting- og service-centre, hvortil kunderne - store mobiloperatører som Sonofon, Vodafone og T-Mobile - kan outsource deres indholdstjenester.

Ekstern projektleder

Senest er End2end i samarbejde med den nordjyske mobiludvikler Wirtek gået i gang med at opdatere den teknologiske platform, som bruges til at servicere kunderne.

Systemerne har hidtil bygget på script-sproget PHP, men udvides nu med Enterprise Java.

- Java er objektorienteret, og vi får en betydelig større fleksibilitet i vores færdige løsning, end vi havde med PHP. Samtidig får vi bedre muligheder, når vi skal implementere nye kunder, siger Søren Ravn.

Det er Wirteks projektleder og softwareudviklere, der står for at udvikle den nye platform fra bunden i samarbejde med End2ends folk. Samarbejdet kommer efter, at de to virksomheder mødte hinanden gennem det nordjyske netværkssamarbejde Gensoft.

- Der kunne være tale om at outsource til østlande og Indien, men jeg mener, at man så mister den lærdom, man ellers får bygget op i sin egen organisation, siger Søren Ravn.

Samarbejdet markerer en kraftig fremgang for Wirtek, der består af tidligere Nokia-folk og også arbejder for Texas Instruments og netop Nokia. Wirtek forventer i år stor vækst og et overskud før skat på omkring 2,5 millioner kroner.

Positiv pengestrøm

Hos End2end skal den nye platform være med til at styrke selskabet med over 50 ansatte og rette op på bundlinjen, der sidste år var glødende rød med et minus på 57 millioner kroner. Noget overskud bliver det dog ikke til i år.

- Vi får en positiv pengestrøm i løbet af året, men forventer et nyt minus på bundlinjen. I forhold til, hvad End2end har været igennem, så bliver det et lille underskud, men i forhold til andre, så er det et stort tal, siger Søren Ravn lidt kryptisk.

De mange penge, som selskabet har brændt af, stammer blandt andet fra Cisco, Deutsche Bank, Hewlett-Packard og venture-grenen af selskabet Draper Fisher Jurvetson.

- Det var, da dotcom-bølgen var på sit højeste, hvor man troede at træerne voksede op i himlen. Men det er jo også det, der gør, at vi er leverandør til for eksempel Vodafone, fordi vi har den store kapacitet, fortæller han.

Væksten hos End2end bliver specielt drevet af de mere avancerede mobiltelefoner, der kommer på markedet. Det betyder en større efterspørgsel efter spil, ringetoner, streaming og andet indhold, som End2end netop står for at levere den tekniske løsning til.

Rent teknisk er End2end et engelsk holding-selskab med afdelinger i Danmark og Tyskland. Selskabet arbejder sammen med over 50 mobiloperatører i 20 lande, hvoraf Sonofon er den eneste danske kunde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere