Hver femte virksomhed bruger e-læring

En ud af fem danske virksomheder bruger e-læring, viser den årlige it-undersøgelse fra Danmarks Statistisk. Store virksomheder er de mest flittige, og størstedelen bruger e-læring til at undervise de ansatte i pc-kørekort og it-færdigheder.

Omkring 19 procent af danske virksomheder med mindste 10 ansatte benytter sig af e-læring, viser Danmarks Statistiks årlige it-undersøgelse.

Undersøgelsen viser, at virksomhederne hovedsageligt bruger e-læringen til at undervise de ansatte i pc-kørekort (40 procent) og it-færdigheder (51 procent), mens e-læring i sprog, ledelse, organisation og samarbejde er mindre udbredt.

Tallene fra Danmarks Statistik kommer knap tre måneder efter en undersøgelse fra Institut for Konjunkturanalyse, der konkluderede, at antallet af virksomheder, der bruger e-læring, er halveret i løbet af to år.

Usikker udvikling

Danmarks Statistik har ikke tidligere målt på virksomhedernes brug af e-læring og kan derfor ikke konkludere, om brugen af e-læring er faldende.

Specialkonsulent Martin Lundø fra Danmarks Statistik vil samtidig nødigt konkludere på, om e-læring i hver femte virksomhed er lidt eller meget.

- Om udbredelsen er skuffende må i sidste ende afhænge af, om der er en ide eller gevinst i at bruge e-læring. Det giver ikke mening at anvende e-læring, hvis der ikke findes relevant software. Der skal være en eller anden effektivitets- eller produktivitetsgevinst for en virksomhed i at gå ind i det her, siger han.

Store virksomheder e-lærer mest

Tallene viser, at e-læring er mest udbredt i store virksomheder, og 40 procent af virksomhederne med over 100 medarbejdere bruger således e-læring mod kun 13 procent af virksomhederne med 10-19 medarbejdere.

De tal er dog ikke nok til at konkludere, at de store virksomheder er bedre til at udnytte mulighederne i e-læring.

- Selv om de store virksomheder er mere aktive, er det ikke nødvendigvis et tegn på stordriftsfordele, da e-læringen ikke behøver at omfatte særlig mange af medarbejderne. Man kan godt forestille sig, at e-læring for en lille virksomhed er en billig og fleksibel løsning, siger Martin Lundø.

Tallene fra Danmarks Statistik giver altså ikke et fuldstændigt svar på, hvordan danske virksomheder præcist bruger e-læring.

Uklar brug

Således har 30 procent af de virksomheder, der bruger e-læring, svaret, at de bruger det til 'andet'.

- Der ligger noget skjult i den kategori, der hedder 'andet', og det vil jeg umiddelbart gætte på kan være branchespecifikke løsninger, siger Martin Lundø.

Danmarks Statistik har i alt spurgt 4.000 virksomheder som led i en større undersøgelse af danske virksomheders brug af it. Undersøgelsen omfatter også e-handel, it-sikkerhed og it-barrierer, og tallene offentliggøres i efterretningen Serviceerhverv.

Relevante links

Danmarks Statistiks tal om it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere