Færre kunder og bedre resultat hos Debitel

Debitel mistede seks procent af de danske kunder i første halvår af 2004, men det ryster ikke direktøren, for mobilselskabet fik samtidig et overskud, der var langt større end samme periode sidste år. Specielt kunder i discount-selskabet Smarttalk har forladt Debitel.

Trods seks procent færre kunder fik teleselskabet Debitel sit hidtil bedste danske resultat i første halvår af 2004, hvor driftsoverskuddet blev på 27 millioner kroner.

Det er en forbedring på 55 procent i forhold til samme periode året før, og administrerende direktør, Per Lyngbak Nielsen, ser derfor meget positivt på resultatet.

- Det er primært lavt-forbrugende Smarttalk-kunder, der har forladt os. Jeg mener, vi har ramt den rigtige taktik, og det viser resultatet også. Vi har kritisk masse i vores kundetal, siger han.

Dyre kameratelefoner rykker
Udviklingen er præget af, at specielt salget af dyre kameratelefoner rykker, mens danskerne er mindre villige til at investere i de billigere modeller Nokia og Sony Ericsson.

Det har medvirket til, at kunderne bruger telefonen mere, så omsætningen er steget med 11 procent til 485 millioner kroner i forhold til samme periode året før.

Per Lyngbak Nielsen forventer dog ikke, at kundetilbagegangen kommer til at fortsætte.

- Vores første prioritet er bundlinjen, og vi går stenhårdt efter at komme ud med et bedre resultat. Men ved slutningen af året kommer vi ud med et kundetal, der ligger mellem fem procent højere og lavere, end det vi sluttede 2003 med, lover han.

Den kommende sammenlægning af Telia Mobile og Orange frygter Per Lyngbak Nielsen heller ikke.

- De to selskaber vil blive mere indadvendte, for det er en kæmpe opgave at lægge de to tabsgivende virksomheder sammen med det udgangspunkt, at de skal give overskud, siger han.

Debitel havde i første halvår 427.405 kunder, hvilket gør mobilselskabet til det femtestørste på det danske marked efter TDC, Sonofon, Orange og Telia Mobile.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere