Priskrig presser prisen for Xbox og PS2 ned

Både Microsoft og Sony håber på betydelig vækst i salget, efter at de to selskaber har sænket priserne på spilkonsollerne Xbox og Playstation 2. Priskrigen slår også igennem i Danmark, hvor konsollerne nu falder med henholdsvis 400 og 500 kroner.

Sony har med øjeblikkelig virkning nedsat den vejledende pris på en Playstation 2 til 1.299 kroner, mens Microsoft 19. august følger efter og nedsætter prisen på selskabets Xbox til 1.199 kroner.

I forhold til de nuværende vejledende priser på det danske marked er det et fald i priserne på henholdsvis 500 og 400 kroner.

Dermed er de to konkurrenter igen klar til øge kampen om det hårde spilmarked, hvor Playstation 2 har førerpositionen både i Danmark og i resten af verden.

Flere solgte spil

Prissænkningerne skal først og fremmest skabe en afledet effekt, så flere solgte spilkonsoller er med til at øge salget af spil, hvor virksomhederne gennem royalties tjener sine penge.

Samtidig skal de lavere priser være med til at få spilkonsollerne ud i endnu flere butikker.

Hos Nordisk Film - der står for salget af Playstation i Danmark - håber PR-manager Marc Skoubourg, at prisnedsættelsen samtidig kan være med til at få fat i de nye målgrupper, som Sony forsøger at tiltrække med karaoke-spillet Singstar og kamerakonceptet Eyetoy.

- En lavere pris skal også få fat i nye målgrupper, som ellers ikke spiller så meget. Vi er nødt til at komme ned i en attraktiv pris, hvor folk føler, at en Playstation 2 ikke er så stor en investering, siger han.

Ifølge ham er der solgt omkring 300.000 Playstation 2 i Danmark, hvilket er et stykke efter forgængeren, som er solgt i over en halv million eksemplarer.

Xbox billigst

Xbox kostede 4.000 kroner, da den kom på det danske marked i marts 2002, men prisen blev på globalt plan hurtigt sænket for at matche Playstation 2, da det stod klart, at salget ikke levede op til forventningerne.

Med den seneste prissænkning er Microsofts udfordrer billigere end Playstation 2, og det håber softwaregiganten kan være med til at give et bedre fodfæste på markedet.

- Jeg tror helt klart, at vi når ud til flere forbrugere og får bredere markedsandele. Jeg tror blandt andet, at Xbox nu når ud til Coop, fordi prisen passer til dem, og det betyder selvfølgelig meget for vores salg, at vi kommer bredere ud, siger Kristian Sveigaard, leder af Microsofts underholdningsafdeling.

Coop er Nordens største dagligvarekæde og har hidtil kun haft Playstation 2 i sortimentet.

Satser på onlinespil

Microsofts seneste trumfkort i kampen mod Sony var en aftale med verdens største spilforlag Electronic Arts, som fremover vil gøre sine populære sportsspil tilgængelige på Microsofts onlinetjeneste Xbox Live.

Senest har de to firmaer indgået en aftale med Fifa om en verdensomspændende turnering i Xbox-udgaven af fodboldspillet Fifa Football 2005, der som den første udgave også kan spilles over nettet med en Xbox.

Aftaler som disse er nødvendige, hvis Microsofts planer om at slå Sony af den internationale spiltrone skal blive en realitet. Xbox er på verdensplan solgt i mere end 15,5 millioner eksemplarer, mens Playstation 2 har rundet 72 millioner solgte konsoller.

Begge selskaber arbejder hårdt på den næste generation af spilkonsoller, og både Xbox 2 og Playstation 3 forventes at blive præsenteret for offentligheden næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere