Dating-firma køber sig til bredbåndstelefoni

Viborg-firmaet Freeway, der står bag dating-tjenesten Dating.dk, går ind på markedet for bredbåndstelefoni og forventer op mod 10.000 kunder inden årets udgang. Freeway har købt halvdelen af det lille Viborg-firma Telefin, der for 20 kroner om måneden tilbyder kunder at ringe billigt med deres traditionelle fastnettelefon.

Firmaet bag den populære dating-tjeneste Dating.dk, Freeway, kaster sig nu ind i konkurrencen om at tilbyde billig bredbåndstelefoni til danskerne.

Viborg-firmaet har købt halvdelen af et andet Viborg-selskab, Telefin, der tilbyder forudbetalt discount-telefoni til danskere, som er villige til at lægge 649 kroner for en såkaldt adapter.

Adapteren gør det muligt at bruge den normale fastnettelefon og en hurtig internetforbindelse til at ringe billigt i Danmark og til udlandet.

Ikke noget voldsomt beløb

- Vi har længe gerne villet i gang med det her, og for to måneder siden tog vi så kontakt til Telefin. Vi har ikke givet et voldsomt beløb for at komme ind, men vi kommer til gengæld med en masse andre ting, som gjorde det attraktivt at sælge til os, siger Morten Wagner, medstifter af Freeway.

Med købet har han kastet sig ind i kampen med etablerede firmaer som Tele2, Cybercity og TDC, der alle er på vej med bredbåndstelefoni, lige som han skal konkurrere med eksisterende spillere som det lille firma Musimi.

Morten Wagner føler dog, at han har en fordel i den daglige kontakt med de flere hundrede tusinde danskere, som besøger Freeways forskellige hjemmesider.

- Det er folk, der har it-forståelse, har bredbånd og er vant til at bruge internettet og kommunikere og tale meget, siger han.

Telmore-koncept

Telefins bredbåndstelefoni koster 100 kroner i oprettelse og 20 kroner i månedligt abonnement.

Betalinger sker forud, og metoden minder meget om Telmores tilbud på mobilmarkedet i modsætning til Tele2, der på mandag lancerer bredbåndstelefoni med ubegrænset forbrug for 100 kroner om måneden.

Netop i forhold til Tele2 vil Morten Wagner konkurrere på udlandstelefoni, hvor priserne hos Telefin er noget lavere. Prisen for at ringe til danske fastnettelefoner bliver ni øre i minuttet, mens opkald til mobiltelefoner koster 90 øre i minuttet.

- Der, hvor der virkelig er noget at spare, er til udlandet, hvor man udnytter, at internettrafikken er næsten gratis. Der er vi meget billigere end Tele2, siger han.

Freeway satser på, at Telefin skal få mellem 5.000 og 10.000 kunder inden årets udgang. Selskabet fik seneste regnskabsår et overskud på næsten tre millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere