TDC bremser bredbåndstelefoni fra Tele2

Teleselskabet Tele2 lancerer i næste uge et nyt produkt, så man via bredbåndstelefoni kan ringe ubegrænset til alle fastnetnumre i Danmark for 99 kroner om måneden. TDC's politik på ADSL-området bremser dog langt de fleste danskere fra at gøre brug af tilbuddet, fordi de i så fald kommer til at betale dobbeltabonnement.

Langt fra alle danskere får glæde af tilbuddet, når Tele2 fra mandag er klar til at tilbyde muligheden for at ringe ubegrænset til alle fastnettelefoner i Danmark for 99 kroner om måneden.

Tele2's nye produkt baserer sig nemlig på bredbåndstelefoni, og her bremser TDC's prispolitik for, at ADSL-kunderne hos det tidligere telemonopol vil spare penge på at droppe telefonabonnementet og skifte til Tele2.

- TDC's prispolitik blokerer for den teknologiske udvikling af IP-telefoni. De 600.000, der har bredbånd hos TDC, kan godt bruge det her, men de får ikke de store besparelser som resten af befolkningen, fordi de skal beholde deres telefonabonnement til ingen nytte, siger markedsdirektør Thomas Nistrup fra Tele2.

Skal købe telefoniboks

Det nye produkt fra Tele2 hedder Talk2net, og det fungerer ved, at kunderne bruger deres internetforbindelse til at ringe til andre fastnettelefoner.

Det kræver, at potentielle kunder for 699 kroner køber en telefoniboks, der fungerer som mellemled mellem internetforbindelsen og en traditionel fastnettelefon.

Med boksen bliver det muligt at ringe over sit normale telefonapparat til andre fastnettelefoner uden umiddelbart at skulle have et telefonabonnement hos TDC.

- Det er en spændende udvikling, vi sætter i gang nu. Samtalekvaliteten for IP-telefoni er på niveau med traditionel telefoni, og Tele2's løsning kræver ingen tekniske færdigheder eller brug af computer, som det har været tilfældet med tidligere IP-telefoni, udtaler markedsdirektør Thomas Nistrup.

Kræver 128 kbit/s

Han fortæller, at løsningen fra Tele2 kræver en dataforbindelse på minimum 128 kilobit i sekundet for at fungere. Har man det, fungerer den til gengæld, hvad enten du er hjemme eller sidder i udlandet.

- Forbindelsen skal garantere 128 kilobit i sekundet, og falder forbindelsen ud, så bliver der et problem. Boksen kan du til gengæld tage med dig til Frankrig, og så ringer du ligesom du sad derhjemme, siger han.

Med det nye produkt har Tele2 på målstregen slået Cybercity, som i juni offentliggjorde, at selskabet fra september er klar til at tilbyde fastnettelefoni til mellem 120 og 149 kroner om måneden til hovedparten af sine cirka 65.000 ADSL-kunder.

Cybercitys løsning baserer sig dog på en speciel teknologi, som kræver at man kunde hos Cybercity. Til gengæld garanterer selskabet høj kvalitet i samtalerne.

TDC har tidligere udtalt, at selskabet også forventer at være klar med bredbåndstelefoni allerede i år. TDC's løsning kommer teknisk til at fungere på samme måde som Tele2's løsning.

Priserne for at ringe til mobiltelefoner og til udlandet med Tele2's nye produkt bliver de samme, som det koster at ringe med Tele2's eksisterende abonnementer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere