KMD: Mærsk-salg styrker os

IBM's køb af Mærsk Data hilses velkommen af de danske konkurrenter CSC og KMD. Den umiddelbare vurdering fra KMD er, at selskabet som den eneste store dansk-ejede leverandør af it-outsourcing nu får lettere ved tiltrække de mellemstore kunder.

Konkurrenterne hilser sammenlægningen af tre af Danmarks største selskaber inden for it-services - IBM, Mærsk Data og DM Data - velkommen, selv om IBM fremover kommer til at stå endnu stærkere på det danske it-marked.

- Først vil jeg sige et stort tillykke til IBM, for jeg mener faktisk, at det er godt gået, siger kommunikationsdirektør Markus Bjørn Kraft fra CSC.

Han frygter ikke IBM's øgede størrelse og peger på, at både IBM og CSC begge har store globale organisationer at trække på.

Har vundet mange store handler

- Vi har vundet mange store handler de seneste år, hvor vi har været inde at slås med IBM, og vi vil selvfølgelig gøre vores for, at konkurrencesituationen forbliver intakt, siger Markus Bjørn Kraft.

Han mener, at markedet nu bliver mere overskueligt, fordi der kun er tre konkurrenter - IBM, CSC og KMD - til de helt store outsourcing-aftaler.

Af konkurrenterne på markedet er KMD nu det eneste selskab uden en global organisation at støtte sig op af, men det ser it-selskabet selv som en styrke.

- Vores umiddelbare vurdering er, at det formentlig vil bedre vores position på det danske marked, fordi IBM lige som CSC vil fokusere på rigtigt store ordrer med globalt snit, siger kommunikations- og marketingsdirektør, Anders Rosbo.

Står stærkt på kommunemarkedet

KMD står på grund af selskabets baggrund stærkt på markedet for it-løsninger og outsourcing til landets mange kommuner, mens det for tiden kæmper for at komme ind på det private og statslige marked.

Anders Rosbo forventer, at KMD fremover vil spille på sin status som en dansk leverandør, når selskabet skal have fat i nye kunder.

- Nu kommer vi til at stå som det eneste danske reelle alternativ, så det er noget, vi vil bruge i vores markedsføring. Kunderne frygter, at beslutningerne først skal omkring USA, så der er mange, der vælger at kigge på, hvor hovedsædet ligger, siger Anders Rosbo.

KMD omsatte sidste år for 2,2 milliarder kroner, mens CSC solgte for 1,8 milliarder kroner.

Med IBM's overtagelse af Mærsk Data og DM Data får den samlede virksomhed en omsætning på seks milliarder kroner på it-services alene og en markedsandel på omkring 30 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere