IBM-topchef: Ingen fyringer efter Mærsk-køb

Der bliver sandsynligvis ikke tale om fyringer i forbindelse med IBM's køb af Mærsk Data og DM Data. Det siger både IBM's nordiske chef og Jess Søderberg, skibsreder i A.P. Møller-Mærsk. Det har været vigtigt for Mærsk, at alle medarbejdere kan blive i selskabet efter salget, som skaber en dansk it-gigant med over 7.000 ansatte.

Sammenlægningen af to af Danmarks største it-selskaber, IBM og Mærsk Data, kommer med al sandsynlighed ikke til at betyde fyringer.

Sådan lyder det fra både den øverste chef i A.P. Møller-Mærsk, skibsreder Jess Søderberg, og IBM's nordiske chef, Jens Munch-Hansen.

Få eller ingen fyringer var netop en vigtig faktor for A.P. Møller-Mærsk i forbindelse med milliardsalget til IBM.

- IBM har en vækststrategi for Mærsk Data og har derfor ikke har planer om væsentlige afskedigelser - om nogen - i forbindelse med overtagelsen. Det var vigtigt for os, siger Jess Søderberg til Computerworld Online.

IBM: Ingen fyringer
Ifølge de seneste regnskaber har IBM 3.683 medarbejdere i Danmark, mens Mærsk Data Gruppen har 2.868 ansatte.

IBM's nordiske chef, Jens Munch-Hansen, bekræfter, at milliardkøbet af Mærsk Data ikke kommer til at betyde overlap og fyringer.

- Vi har jo to sunde virksomheder, der går sammen, og vi har planer om vækst, så på nuværende tidspunkt har vi ikke planer om personalereduktioner. Vi forventer ingen fyringer, fordi hele drivkraften bag vores køb er vækst og udvikling, siger han.

IBM vil også købe Danske Banks ejerandele i driftsselskabet DM Data, der har 805 medarbejdere, og banken vil i den forbindelse overføre yderligere 330 medarbejdere til DM Data.

Heller ikke det kommer ifølge Jens Munch-Hansen til at betyde overlap og fyringer.

Sammenlægningen af IBM, Mærsk Data og DM Data kommer til at skabe en dansk it-kæmpe med omkring 7.000 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere