Dell ansætter 90 i Danmark

It-producenten Dell vokser hurtigt i Danmark, og det får nu selskabet til at ansætte 90 nye medarbejdere, hvoraf hovedparten skal sidde i selskabets kundecenter på Amager. Efter et rekordresultat sidste år ser den danske direktør især nye muligheder for vækst i den offentlige sektor.

Dell er i gang med at ansætte 90 nye medarbejdere i Danmark efter,at selskabet i sidste uge kunne melde om et dansk rekordresultat i 2003, hvor salget endte på 1,2 milliarder kroner.

Fremgangen for Dell kommer efter, at selskabet i begyndelsen af 2003 var igennem en større omstrukturering, som blandt andet resulterede i 30 fyringer i Danmark.

- Vi fjernede det nordiske niveau. Vi har derfor været i stand til at fokusere bedre i Danmark og fået en organisation, som bedre passer til det danske marked, siger administrerende direktør Guy Auger.

Et år på posten

Han er født og opvokset i Montreal i Canada og overtog den danske toppost i Dell, da han for et år siden afløste Carsten Hasselbalch, som var kommet til kort forinden i forbindelse med omstruktureringen.

Dell har allerede ansat de første 25 af de 90 nye medarbejdere, som skal være på plads inden jul og bringe Dells samlede medarbejdstab i Danmark op på omkring 450 mennesker.

Hovedparten af dem skal arbejde i Dells kundecenter på Amager, mens omkring 20 skal arbejde med Dells erhvervskunder.

- Vi sælger direkte, og det betyder, at vi er nødt til at lave en masse reklame for os selv for at fange forbrugernes interesse. Siden årsskiftet har vi brugt tv-reklamer med stor succes, men når vi prøver at sælge til store virksomheder bevæger vi os mod en mere direkte tilgang, siger Guy Auger.

Øger markedsandel

Dell voksede i det seneste kvartal langt mere end det generelle marked og har ifølge tal fra analysebureauet IDC Nordic en markedsandel inden for hardware på mellem 17 og 18 procent i Danmark.

- Dells fremgang skubber konkurrenter væk, og det er lidt det samme, som Dell har gjort i alle andre lande, hvor selskabet vokser hurtigere end totalmarkedet. I det seneste kvartal var det blandt andet HP, det gik ud over, siger pc-analytiker Anders Elbak, IDC Nordic.

På globalt plan er Dell vokset med mere end 20 procent syv kvartaler i træk, og selskabet er derfor hele tiden på jagt efter nye forretningsområder, så væksten kan fortsætte.

- Dell er blevet meget mere end bare pc-hardware. Vi udvider vores område til printere, storage og services, og vi kommer også til at konkurrere mere med firmaer, der producerer forbrugerelektronik, siger Guy Auger.

Vækst i det offentlige

I Danmark ser han specielt store vækstmuligheder inden for den offentlige sektor.

- Der foregår en masse reformer i den offentlige sektor i Danmark. Dell er nummer et i den offentlige sektor på verdensplan, og det er vi bestemt ikke i Danmark. Det er et område, hvor vi tror, at vi kan tilføje stor værdi, siger Guy Auger.

Dells to største konkurrenter i Danmark, såvel som på verdensplan, er Hewlett-Packard og IBM.

Hewlett-Packard fik i det seneste kvartal et dårligt resultat, hvilket blandt andet resulterede i, at den europæiske chef Kasper Rørsted blev fyret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere