Preben Damgaard på vej i TDC's bestyrelse

Navision-medstifter Preben Damgaard og Tryg-chef Stine Bosse er på vej ind i TDC's bestyrelse, efter den tidligere hovedaktionær SBC har solgt ud af aktierne. Ny i bestyrelsen bliver også Per-Arne Sandström, der har stået for omstruktureringen af svenske Ericsson. Han betegnes af teleanalytiker som lidt af et scoop.

TDC er på vej med en væsentlig styrkelse af selskabets bestyrelse, efter at den tidligere hovedaktionær SBC har solgt ud af aktierne.

SBC havde fem medlemmer af den otte mand store bestyrelse, men TDC har i første omgang kun tænkt sig at indsætte tre nye bestyrelsesmedlemmer som erstatning.

Det er Navision-medstifter Preben Damgaard, den kvindelige topchef for forsikringsselskabet Tryg, Stine Bosse, og Per-Arne Sandström, der igennem en årrække har haft ledende poster i den svenske Ericsson-koncern.

Styrkelse

Teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities ser de tre nye medlemmer som en væsentlig styrkelse af TDC's bestyrelse.

- Der har siddet en række SBC-folk, som har været mere eller mindre passive medlemmer, og nu får de nogle meget stærkere kapaciteter. TDC skal lære at stå på egne ben, og det mener jeg, at selskabet har forudsætningen for med den bestyrelse, siger han.

Per-Arne Sandström vil for de fleste være det mindst kendte af de tre navne, men Poul Ernst Jessen ser ham som et stort aktiv for TDC, fordi han har 16 års erfaring fra Ericsson, som han var med til at bringe på ret køl, da forretningen haltede.

- Sandström betragter jeg som et mindre scoop, for hvis der er en, der skal have æren for Ericssons turn-around, så er det ham. Han har stået for hele omstruktureringen i selskabet, siger Poul Ernst Jessen.

Branchekendskab

Han mener samtidig, at Preben Damgaard med betydelig erfaring fra softwarebranchen og Stine Bosse med erfaring fra servicebranchen kan bidrage til at styrke TDC's forretning.

Selv ser Preben Damgaard den kommende bestyrelsespost som et godt supplement til sine andre bestyrelsesopgaver i blandt andet den børsnoterede danske virksomhed Rockwool.

- Jeg synes, det er en spændende opgave. Det er en spændende virksomhed og branche med en fantastisk forandring, hvor der sker nye ting hele tiden såvel nationalt som internationalt, siger han.

Preben Damgaard har specielt sine styrker inden for salg og marketing, og han glæder sig til at tage fat på et område, han ikke tidligere har fokuseret på.

- Det er den første bestyrelsespost, jeg har inden for teleområdet. Det er en branche, hvor der sker en konvergens, så den nærmer sig andre brancher, og det er noget, jeg har været vant til fra mine mange år i it-branchen, siger han.

Færre medlemmer

TDC vil ved en ekstraordinær generalforsamling den 27. september ændre vedtægterne, så bestyrelsen fremover kan bestå af seks til otte bestyrelsesmedlemmer i stedet for at skulle have otte medlemmer som hidtil.

Det betragter teleanalytiker Poul Ernst Jessen som et klogt træk med den nye bestyrelse.

- Bestyrelsen har fået internationalt islæt og branchekendskab. Jo slankere, den er, jo mere beslutningsdygtig er den også, siger han.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer får selskab af de eksisterende medlemmer Niels Heering, Kurt Anker Nielsen og Thorleif Krarup, hvoraf sidstnævnte er formand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere