AOL og Yahoo klar til kamp mod spoofing

De amerikanske internetudbydere America Online (AOL) og Yahoo er snart klar til at sætte ny teknologi i søen, som kan sætte en stopper for, at spammere forfalsker adressen på e-mails, såkaldt spoofing.

Det skal være slut med at forfalske adresserne på e-mails, hvis det står til de amerikanske internetudbydere America Online (AOL) og Yahoo.

Begge selskaber forventer snart at indføre teknologi, som forhindrer spammere i at udsende tusindvis af uopfordrede reklame-mails med forfalsket afsenderadresse.

Yahoo planlægger at bruge sin egen Domainkeys-teknologi, der bruger sikkerheds-teknologien public key infrastructure (PKI) til at skabe en unik signatur for hver eneste e-mail baseret på dens indhold.

Domainkeys skal gøre det muligt at fastslå identiteten på det post-system, som afsender e-mailen, og Yahoo forventer at sætte en digital signatur på alle e-mails sendt fra selskabets servere ved slutningen af året.

Sender-id

AOL forventer allerede at være klar i næste måned, hvor selskabet vil bruge Sender ID - en blanding af Microsofts Caller ID og teknologien Sender Policy Framework, SPF.

De to antispam-teknologier blev smeltet sammen i maj og indebærer en udvidelse af navneserverne på internettet, DNS.

AOL har testet SPF siden januar, hvor selskabet har brugt teknologien til at offentligøre adresserne på sine udgående mail-servere.

Fra september vil AOL også begynde at bruge teknologien til at tjekke indgående mails for at se, om den server, der har sendt e-mailen, virkeligt hører til det internetdomæne, som den påstår.

Afviser ikke

AOL vil ikke bruge SPF til at afvise e-mails, men til at bestemme om e-mails er legitime.

Microsoft har tidligere meldt ud, at selskabet fra 1. oktober vil bruge en lignende teknik til at filtrere e-mails på selskabets e-mail-servere.

De mange amerikanske tiltag for at sætte en teknologisk stopper for spam kommer samtidig med en ny undersøgelse, der viser, at omkring 86 procent af al spam stammer fra netop USA.

Undersøgelsen går mod tidligere spam-undersøgelser, der har konkluderet af en stor del af spam-meddelelserne stammer fra uden for USA, hvilket hidtil har fået kritikere til at sige, at amerikansk lovgivning ikke vil hjælpe på problemet.




IT-JOB

Octocube Games ApS

Online Programmer

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps Softwareudviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere