Fyringer giver dansk rekordsalg til Dell

En omstrukturering, der har kostet 30 medarbejdere jobbet, har i det seneste regnskabsår bidraget stærkt til at give pc- og server-producenten Dell et rekordsalg på 1,2 milliarder kroner i Danmark.

Efter en større fyringsrunde i begyndelsen af 2003 er Dell tilbage i det vante vækst-humør i Danmark, hvor selskabet i det seneste regnskabsår har solgt it-udstyr for 1,2 milliarder kroner.

Det er en stigning på 20 procent i forhold til året før, og Dell fortsætter dermed den vækst, som på verdensplan har gjort det fremstormende selskab til en af verdens største it-leverandører.

Væksten blev ellers sat tilbage i 2002, hvor Dells salg af pc'er og andet it-udstyr i Danmark faldt en smule samtidig med, at overskuddet droppede til knap fire millioner kroner.

Fyringsrunde

Det fik i begyndelsen af 2003 Dell til at skride til handling og omstrukturere det danske selskab, hvilket kostede direktør Ole D. Konnerup og 30 ansatte deres job.

Den fyringsrunde betød færre top- og mellemledere i det danske selskab, og det gav bonus i det seneste regnskabsår - der sluttede ved udgangen af januar - hvor overskuddet steg kraftigt til 20 millioner kroner.

Dell A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning272,2250,3
Resultat af primær drift (EBIT)25,65,4
Resultat før skat 28,96,2
Resultat20,03,9
Egenkapital69,349,3
Antal ansatte301254
Dell er en utraditionel spiller i it-branchen, fordi selskabet forsøger at undgå forhandlerleddet og i stedet satser hårdt på markedsføring i både dagblade og tv.

Selv om Dell sidste år solgte for 1,2 milliarder kroner i Danmark, er det kun en del af pengene, der går videre til danske selskab, som får kommission af salget.

Kommissionsindtægterne steg sidste år med ni procent til 272 millioner kroner, hvilket er det største i det danske datterselskabs historie.

Tilbagegang i resten af Norden

Dells fremgang i Danmark skal ses i lyset af, at salget i resten af Norden faldt fra 1,6 milliarder kroner i 2002 til 1,45 milliarder kroner sidste år.

I resten af verden oplever Dell dog stor fremgang, og det amerikanske moderselskab har nu øget salget med mere end 20 procent i syv kvartaler i træk.

Dells danske direktør er i dag fransk-canadieren Guy Auger, som fik jobbet for et år siden, da Carsten Hasselbalch efter kort tid i jobbet forlod den danske chefpost for i stedet at stå i spidsen for Dell i Sverige. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Guy Auger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere