Aston-salg passer Microsoft perfekt

Salget af det danske Navision-hus Aston til den amerikanske konkurrent Tectura får ikke den store betydning for lokale danske Navision-kunder. Salget passer til gengæld perfekt til Microsofts strategi om at tage kampen op med store firmaer som SAP og Oracle på det globale marked for virksomhedssystemer.

Microsoft ligner den store vinder i salget af det danske Navision-hus Aston Business Solutions til den amerikanske konkurrent Tectura.

Microsoft har ingen økonomisk part i handlen, men selskabets strategi om at vinde frem på det globale marked for virksomhedssystemer kræver, at selskabet har leverandører af den rigtige størrelse til at levere til store internationale kunder.

Det bliver det sammenlagte Aston/Tectura med omkring 1.000 medarbejdere og en forventet omsætning på omkring 900 millioner kroner det første år.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Microsoft byder det her velkommen. Microsoft har brug for firmaer, som kan tage store kunder og hjælpe dem med at implementere selskabets produkter over hele verden, siger ERP-rådgiver Herbert Nathan fra firmaet Herbertnathan & Co.

Lille betydning i Danmark

Han tror ikke, at salget af Aston til en amerikansk konkurrent får nogen betydning for lokale danske Navision-kunder, fordi Tectura ikke har aktiviteter i Danmark.

Derimod kommer det nye selskab til at stå meget stærkt, når der skal vindes kunder blandt større selskaber, der vil bruge Microsofts økonomi- og forretningssystemer hos datterselskaber i hele verden.

Derfor ser Doug Burgum, øverste chef for Microsoft Business Solutions, også positivt på sammenlægningen af Aston og Tectura, der skaber verdens største konsulenthus inden for Microsofts forretningssystemer.

- Kunderne har brug for store globale partnere med kapacitet og ekspertise til at støtte og efterkomme kravene fra de større virksomheder og deres afdelinger, men også til de mellemstore virksomheder, der har brug for avancerede tværgående forretningsløsninger på flere lokationer og i flere lande, siger han.

Columbus står tilbage

Nordea stod bag salget af Aston, og den nordiske storbank har også ejerandele i det børsnoterede danske Navision-hus Columbus IT Partner.

Det har været på tale at sælge de to selskaber i en samlet handel eller at lægge dem sammen, men ERP-analytiker Herbert Nathan mener ikke, at det ville have været en god ide.

- Jeg tror umiddelbart, at en fusion mellem Columbus og Aston ville være en svær sammenlægning, fordi de har mange overlappende funktioner. Havde de to slået sig sammen, ville de på medarbejdersiden have tabt mange dygtige konsulenter i svinget, siger han.

Columbus står nu tilbage med udsigten til endnu stærkere konkurrent, når der skal kæmpes om ordrer på specielt det amerikanske marked.

Danmark førende

Microsoft Business Solutions bygger på opkøbene Navision, Great Plains og Solomon, og selskabet udgør i dag kun en meget lille del af Microsofts samlede forretning, selv om selskabet forsøger at tage kampen op med konkurrenter som SAP og Oracle.

Forretningsdelen står stærkt i Danmark, hvor Microsoft i 2002 købte Navision for omkring 11 milliarder kroner, og topchef Steve Ballmer fremhævede i sidste måned Danmark som et foregangsland for hele afdelingen.

Netop det danske markeds specielle situation kan have været en forklaring på, at Tectura valgte at købe Aston.

- I Danmark er Microsofts produkter meget udbredte, og jeg vil ikke udelukke, at Tectura gerne vil lære noget af den måde, man driver forretning og udvikler markedet på i Danmark, siger Herbert Nathan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere