Kolding-museum opgiver farlige nanobots

Museet Trapholt i Kolding har besluttet at lukke den problematiske robotinstallation Nanobots to uger før tid, fordi en af de intelligente robotter har brændt hul i et folieunderlag. Bagtanken med den tyske installation var at sætte fokus på nanoteknologi og fremtidens overvågning af den menneskelige krop.

Tekniske problemer har kostet livet for sommerens store attraktion på museet Trapholt i Kolding, hvor små robotter igennem flere uger har overvåget og fulgt publikum.

Installationen Nanobots skulle egentligt køre to uger endnu, men ledelsen har valgt at tage det tyske projekt af programmet, fordi en af de små robotter har brændt hul i et folieunderlag.

- Om natten kører robotterne automatisk ud til en ladestation, hvor de lader sig selv op. Den dims, de bruger til det, har brændt et hul i det folieunderlag, de kører på højt over folks hoveder, og de besøgende skulle nødigt risikere at få en robot i hovedet, siger kommunikationschef Hans Christian Nedobrowsky.

Stribe af uheld

Det seneste uheld er kun en af mange fejl i teknologi-projektet, der aldrig nåede at fungere helt som lovet.

Udstillingen skulle begynde 18. juni, men blev udsat, fordi den tyske kunstnergruppe BBM ikke havde nået at teste installationen som lovet.

Nanobots var en af sommerens store satsninger på museet Trapholt, og ideen var, at små robotter skulle følge folk rundt - højt hævet over deres hoveder - og sende trådløse signaler til en iglelignende kommunikationsenhed, som de besøgende fik over deres skuldre.

Overvågning

- Hele bagtanken var at sige noget om nanoteknologi. Hvad er det, der sker, når nanorobotterne trænger ind i den menneskelige krop og fortæller omverdenen alt, hvad vi gør? spørger kommunikationschef Hans Christian Nedobrowsky.

Teknikken har dog drillet så meget, at de små nanorobotter i de seneste uger kun har kørt i en reduceret nødudgave.

På grund af aflysningen har museet i Kolding i stedet valgt at forlænge en udstilling med ekstravagant hattekunst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere