Kommune stiller extranet til offentligt skue

Ringkøbing Kommune har ved en fejl fået sin hjemmeside erstattet med kommunens extranet, så interne mødereferater og opslagstavler har kunnet ses af alle besøgende uden brug af adgangskode. Fejlen opstod angiveligt, da kommunens intranet skulle kopieres ud på KMD's webhotel.

Besøgende på Ringkøbing Kommunes hjemmeside blev fredag formiddag sendt direkte videre til kommunens extranet, der normalt kræver adgangskode og er forbeholdt kommunale ansatte.

Fejlen gjorde det muligt for alle besøgende at se en række af kommunens interne dokumenter, selv om it-chef Bent Grimstrup forsikrer om, at extranettet ikke indeholder følsomme oplysninger.

- Vores intranet kopieres ud på serveren hver nat, og af en eller grund har det overskrevet hjemmesiden. Vi lægger ikke personfølsomme data på vores intranet, men det er alligevel en irriterende fejl, siger han.

Kopi af intranettet

KMD står for at drive Ringkøbing Kommunes web-server, og her er man endnu ikke klar over, hvad der præcist er gået galt.

Extranettet er en ekstern version af kommunens intranet, og de kommunale ansatte skal normalt logge ind med en adgangskode via kommunens hjemmeside.

Ringkøbing Kommune har omkring 1.000 ansatte, men de fleste af dem arbejder uden for hovedkontoret, og de bruger derfor extranettet til at få adgang til kommunens intranet.

Fredag formiddag var der dog fri adgang for alle, da besøgende på kommunens hjemmeside i stedet for den normale forside fik præsenteret extranettet, hvor man blandt andet kunne finde mødereferater, der omtaler arbejdsmiljøproblemer på kommunen.

Herudover var der eksempelvis adgang til de ansattes private opslagstavle, hvor man kunne købe en Playstation 2 - med indsat mod-chip - til 2.500 kroner, ligesom man ironisk nok kunne læse kommunens it-sikkerhedsregler.

På jagt efter den skyldige

Efter Computerworld Onlines henvendelse har it-chef Bent Grimstrup været i forbindelse med KMD, så besøgende i første omgang blev sendt videre til en statusside på KMD's webhotel. Senere er Ringkøbing Kommunes normale hjemmeside igen kommet op at køre.

- Vi har nu en opgave sammen med KMD om at følge op på, hvad der er sket. Jeg vil gerne finde ud af, hvor skylden ligger, og så skal vi sikre os, at det ikke sker igen, siger Bent Grimstrup.

Han fortæller, at kopieringen af intranettet til KMD's server har været en automatisk rutine i lang tid, og han kan derfor ikke forstå, hvis fejlen fejlen findes i kommunens it-systemer.

Ringkøbing Kommunes extranet er baseret på det danske softwareprodukt Intranote, som er udviklet af Silkeborg-firmaet IT-Portal.dk og bruges af over 40 kommuner og endnu flere skoler og private virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere