Yahoo udfordrer Microsoft på fil-søgning

Amerikanske Yahoo håber at komme Microsoft i forkøbet ved at frigive et værktøj, som tillader brugerne at søge hurtigt og let i filer lokalt på deres pc'er. Microsoft arbejder på en kraftig opdatering af søgefunktionen i Windows, som blandt andet vil medføre mere omfattende søgeresultater og betalte reklamer.

Yahoo melder sig nu til rækken af selskaber, der vil tage kampen om med Microsofts planer om at gøre søgning - både på nettet og lokalt på pc'en - til en integreret del af styresystemet Windows.

Microsoft forventes at være klar med et nyt søgeværktøj til Windows i første halvdel af 2005, og Yahoo håber at komme softwaregiganten i forkøbet ved at frigive sin software tidligere.

Yahoos værktøj tillader brugere at søge både efter filer lokalt på pc'en og efter personlige filer gemt på Yahoos onlinetjenester.

Indeks for indhold

Microsoft gav i sidste uge en smagsprøve på sit nye søgeværktøj, som bygger et indeks for indholdet på en pc og gør det søgbart mere effektivt og omfattende end i nuværende Windows-versioner.

Sammen med søgningen præsenterer Microsoft i højre side af skærmen relaterede links og betalte annoncer.

Netop reklamefinansieret søgning er, hvad kampen i sidste ende handler om.

Markedet for annoncer i søgeresultater forventes at vokse kraftigt, og det er her, at verdens mest populære søgemaskine Google i dag tjener de fleste af sine penge.

Derfor er Google et af de selskaber, der også har barslet med et søgeværktøj, der forsøger at slå Microsoft på hjemmebane ved at søge lokalt på pc'en efter indholdet i e-mails og tekstdokumenter.

Lycos frigav et produkt til lokal søgning tidligere på året, og amerikanske Ask Jeeves købte i juni teknologi til at udføre søgninger lokalt på en pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere