1 / 7
(Foto: Samsung)
Synes du at OLED-fjernsyn er for billige, er næste udviklingstrin indenfor skærmteknologi noget for dig: Mød MicroLED.
Her består skærmen af individuelle, mikroskopiske LED-dioder, men altså uden den organiske komponent (O’et i OLED), hvilket giver OLED skærmens fordele med uendelig kontrast og flotte farver, men uden OLED teknologiens svagheder – at skærmen ældes over tid.
Fordelene stopper ikke her. I Samsungs MicroLED løsninger blev vist frem som et 75 tommers TV, eller som digitale fliser, som kan sammenstykkes til et modulært lærred.
Ved årets messe kulminerede løsningen i form af et 219 tommer lærred – altså over fem meter i diagonalen.
2 / 7
(Foto: Byton)
Mens den kinesiske elbilsproducent Byton ikke lyder så genkendelig som Tesla herhjemme, er deres kabineløsning noget, som bør få Tesla til at spærre øjnende op.
Her har bilproducenten inkluderet et væg-til-væg display i deres M-byte SUV-prototype. Her løber et lærred på 48 tommer fra A-stolpe til A-stolpe. Til sammenligning byder en Tesla model S kun på 17” skærm.
Ikke nok med det får rattet sit eget tablet-display, mens konsollen mellem fører og førerpassager byder på endnu en skærm.
M-byte står til at debutere i 2020 til en pris på 45.000 amerikanske dollar.
3 / 7
(Foto: HP)
OLED-teknologien gør i år sin entré i de større laptops, hvor HP løfter sløret for den første laptop med 15” storskærm ombord.
Maskinen er det nyeste medlem af HP’s Spectre x360 familie og byder altså på OLED-teknologiens fortræffeligheder, som HDR-farver og tårnhøj kontrast, i stort format.
Dertil kommer en maskine med Core i7 kræfter, 16GB RAM og 512GB SSD lager, som kan holde sig kørende i op til 16 timer.
4 / 7
(Foto: Asus)
Mens smartphone-verdenen for længst har taget den berygtede frontkamera-’notch’ til sig, begynder en lignende trend at dukke op på bærbare computere.
Her levere Asus en yderst kompakt 13” maskine med deres Zenbook S13 ved at barbere al spildplads omkring skærmen væk og ved at lade frontkameraet vokse ud af toppen.
En elegant løsning som Acer også benytter, i deres lige så nyligt annoncerede Swift 7 laptop.
5 / 7
(Foto: HP)
Mens Nvidia udnyttede CES-messen til at introducere nye grafikkort, er både HP, Acer og Asus ude med hidsige displays til gamerne i form af 65 tommers biografskærme med 4K opløsning og 144 Hz responstid. Mød ’BFGD’-skærmene (Big Format Gaming Display).
HP’s Omen X Emperium synes at være mest ambitiøs med sit bud, som ud over at byde på et kæmpelærred også integrerer en Nvidia Shield konsol med Android-apps og Google Assistant ombord.
Til skærmen følger også en mulighed for at knytte en dedikeret soundbar til. Prisen vil debutere ved 5.000 amerikanske dollar.
6 / 7
(Foto: LG)
Har du en væg som du kan undvære, kan fladen fyldes ud med LG’s kommende OLED-lærred som ud over at byde på vild 8K-opløsning også mønstrer at levere toner til det flotte billede.
Inde i selve displayet gemmer LG på syv højttalere som sammen levere 3.2.2 Dolby-lyd, til at gøre en eventuel filmoplevelse særlig.
Prisen taler LG ikke om, men den befinder sig sandsynligvis i samme liga som en mellemklassebil.
7 / 7
(Foto: LG)
Vil du værne om pladsen på din vægge – eller synes du, at et meterbredt stuealter ikke rigtig pynter på væggene, har LG et anden interessant produkt på vej.
Med ’Signature OLED TV R’ serien fungerer TV’et som et rullegardin, et OLED-display som rulles op eller ned efter behov. Dermed behøver fjernsynet ikke at fylde mere end en velvoksen soundbar.
Det særlige design levner også plads til et 100W 4.2 lydsystem til at akkompagnere det 65 tommer store biograflærred.