Intel udskyder højhastigheds Pentium 4

En fire gigahertz Pentium 4-processor er det næste i rækken af produkter, som chipgiganten Intel nu må udskyde. Den hurtige processor forventes nu først klar i 2005. Intels topchef, Craig Barrett, gav i sidste uge alle Intel-medarbejdere en opsang på grund af for mange forsinkelser og produktfejl.

Det bliver først i 2005, at chipgiganten Intel sender en Pentium 4-processorer med en klokfrekvens på fire gigahertz på gaden.

Den lynhurtige processor skulle ellers have været på markedet allerede i år, men Intel mener ikke, at selskabet er i stand til at levere den nye processorer i tilstrækkelige mængder.

Udskydelsen kommer efter, at Intel tidligere har udskudt både sin Prescott-processor til stationære pc'er og sin Dothan-processor til bærbare pc'er. Begge processorer er skabt ved hjælp af Intels nye 90-nanometer produktionsteknologi.

Samtidig blev Intels nye multimedie-chipsæt Grantsdale - som Intel ser som et af selskabets vigtigste produkter i flere år - ramt af designfejl, så Intel måtte trække visse chipsæt tilbage.

De mange fejl og forsinkelser fik i sidste uge Intels topchef, Craig Barrett, til at gå på barrikaderne og give en opsang til chipproducentens omkring 80.000 ansatte.

- Selv om det går godt, så skaber produktionsproblemer og forsinkelser bølger i branchen, som igen resulterer i mindre tilfredse kunder og en mindre tilfreds Intel, skrev Craig Barrett i et brev til de ansatte.

Samtidig har AMD stor succes med selskabets Athlon 64-processor, som i først halvår 2004 har været med til at give Intels udfordrer både storvækst og overskud.

Over for Financial Times peger analytikere på, at den øgede konkurrence kan føre til flere fejl, når chipproducenter presser nye teknologier til det yderste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere