Electronic Arts køber populær spilplatform

Verdens største spilforlag, Electronic Arts, har købt spiludvikleren Criterion Studios og softwareplatformen Renderware, som bruges til at udvikle op mod en fjerdedel af alle nye spil. Sælgeren er Canons europæiske afdeling, som i stedet vil koncentrere sig om selskabets billed- og fotoudstyr.

Spilbranchens førende udviklingsplatform tilhører nu verdens største spilforlag Electronic Arts, efter at selskabet har købt britiske Criterion Studios.

Criterion Studios vurderer selv, at op mod en fjerdedel af alle nye spil er bygget over softwareplatformen Renderware.

Selskabet oplyser ikke nogen købspris.

Grundstenen til Renderware blev lagt i 1993, da Canons europæiske udviklingsafdeling placerede teknologien i et selvstændigt selskab. Med salget af Criterion til spilgiganten Electronic Arts vil Canon nu i stedet fokusere på kerneforretningen billeder.

Slem kattepine

Det sætter spiludviklere over hele verden i en slem kattepine, at de i fremtiden kan blive nødt til basere deres spil på teknologi købt hos en af deres største konkurrenter.

For Electronic Arts er købet af Criterion Studios og Renderware et vigtigt led i satsningen på næste generations spilkonsoller, som bliver både dyrere og mere avancerede at udvikle spil til.

Softwareplatformen Renderware er et udviklingsværktøj, som tillader spilprogrammører og designere at arbejde sammen, når de skal udvikle spil til både pc, Xbox, Playstation 2, N-Gage og fremtidens spilkonsoller.
Renderware er blandt andet brugt til det storsælgende og kontroversielle spil Grand Theft Auto 3.

Criterion Studios har i de seneste to år arbejdet på version fire af Renderware, som skal gøre det muligt at administrere de enorme mængder indhold, der forventes i fremtidens spil.

Med købet af Criterion Studios overtager Electronic Arts også skydespillet Black og bilspillet Burnout 3, som udkommer til Playstation 2 og Xbox i september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere