TDC-mobiludvikler ramt af milliontab

En besværlig fusion med TDC-selskabet Zellsoft gav sidste år et uventet underskud på 16 millioner kroner til det danske softwarehus Realtime, som udvikler mobile tjenester. TDC har derfor været med til at udskifte ledelsen i Realtime, som blandt andet har udviklet mobilportalen Fly for TDC.

Det danske udviklingshus Realtime, som er delvist ejet af TDC, var langt fra at indfri sidste års mål om overskud og en omsætning på 74 millioner kroner.

Det var ellers forventningerne, da Realtime i marts sidste år fusionerede med TDC-selskabet Zellsoft. I stedet blev det til et underskud på knap 16 millioner kroner.

- Fusionen mellem det gamle Realtime og Zellsoft har været mere problematisk end umiddelbart forventet. Det har også givet sig udslag i, at en større del af ledelsen er udskiftet, så vi igen kan kigge fremad, siger bestyrelsesmedlem Peter Tvinnemose.

Mobiltjenester

Han er projektchef i TDC's afdeling for koncernforretningsudvikling og et af TDC's to bestyrelsesmedlemmer i Realtime.

TDC skød sidste år 11 millioner kroner i det fusionerede selskab og ejer nu 35 procent af Realtime, mens stifterne og ventureselskabet Gemplus ejer resten.

Realtime A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning49,339,6
Resultat af primær drift (EBIT)-13,9-23,4
Resultat før skat -14,9-24,2
Resultat-15,8-25,0
Egenkapital12,0-3,3
Antal ansatte4539
Realtime udvikler tjenester og software til mobiltelefoner, heriblandt multimediebeskeder, Java-spil og hele WAP-portaler.

- Til TDC Mobil har vi blandt andet udviklet mobilportalen Fly. Det er en mobilplatform, vi har store forventninger til, og som vi har solgt til British Telecom via et samarbejde med Ericsson, fortæller Peter Tvinnemose.

Franske Gemplus står bag ventureselskabet Gemventures, som ejer over halvdelen af Realtime, og det giver en adgang til verdensmarkedet, som Realtime ikke har været god nok til at udnytte.

- Gemplus står for en stor del af det samlede salg af SIM-kort i hele verden, så vi har en god indgang til en række operatører. Når det er sagt, så har vi måske ikke høstet de synergier, vi umiddelbart havde forventet af de kontakter, siger Peter Tvinnemose.

Positiv udvikling

Realtimes omsætning landede sidste år på lidt over 49 millioner kroner, hvilket var 25 millioner kroner end målet ved fusionen i 2003.

Alligevel ser Peter Tvinnemose lyst på fremtiden, efter at fusionen er faldet helt på plads og Erik Dudman Nielsen blandt andet har erstattet Esben Olesen som administrerende direktør.

- Vi er inde i en fornuftig udvikling, og de resultater, vi ser nu, er betydelig bedre, end det vi så sidste år. Sidste års resultat er ikke tilfredsstillende, men det går den rigtige vej, siger Peter Tvinnemose.

Han fortæller, at Realtime sidste år specielt satsede på Mellemøsten og Latinamerika. Som en del af strategien satser Realtime på udvikling af nye tjenester som MMS, WAP og Java-spil, mens satsningen på SMS-trafik er neddroslet.

Ved udgangen af 2003 havde selskabet leveret løsninger til omkring 30 mobiloperatører og en række medieselskaber.

Rettet: Det var Esben Olesen - og ikke Mads Jørgensen som først skrevet - der var administrerende direktør i Realtime indtil oktober sidste år, hvor Erik Dudman Nielsen overtog ledelsen. Computerworld Online beklager fejlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere