Gældsplaget chipgigant i fremgang

Vækst inden for digitalkameraer og fladskærme har sikret det største kvartalsoverskud nogensinde til verdens tredjestørste chipproducent, sydkoreanske Hynix. Selskabet er ellers plaget af en massiv gæld på 22 milliarder kroner og overlever derfor kun på kreditorernes nåde.

Den sydkoreanske chipproducent Hynix fik i andet kvartal sit bedste resultat i selskabets 21-årige historie, skriver Financial Times.

Hynix er verdens tredjestørste producent af chips, og rekordoverskuddet på 3,2 milliarder kroner skyldes hovedsagelig stigende efterspørgsel efter flash-hukommelse til digitalkameraer og chips til LCD-fladskærme.

Specielt salget af flash-hukommelse har været med til at styrke hele branchen, og både Samsung, AMD og Intel har i de seneste uger meldt om stor vækst i salget.

Modsat flere af sine konkurrenter er sydkoreanske Hynix plaget af en gæld på 22 milliarder kroner, som gør at selskabet mere eller mindre lever på nåde fra kreditorerne, der ejer 80 procent af Hynix.

I et forsøg på at nedbringe gælden solgte Hynix for kort tid siden blandt andet den overskudsgivende afdeling for chips til fladskærme til ventureselskabet Citigroup Venture Capital.

Kreditorerne har de seneste måneder haft flere indbyrdes skænderier, blandt andet over Hynix's planer om at investere i Kina, hvor en ny fabrik skal modernisere chip-produktionen.

Hynix undersøges for tiden af det amerikanske justitsministerium, som mistænker selskabet for i dybeste hemmelighed at have fastlagt chip-priserne sammen med konkurrenterne Micron, Samsung og Infineon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere