Antipirat-software skal overvåge børns pc'er

Antipiratgruppen har udviklet et program, som forældre kan bruge til at gennemsøge deres børns pc'er for fildelingsprogrammer, musik- og videofiler. Programmet skelner ikke mellem lovlige og ulovlige filer, men Antipiratgruppen mener alligevel, at det kan sætte en effektiv stopper for unges piratkopiering.

Et nyt stykke Windows-software fra Antipiratgruppen skal gøre det lettere for forældre at holde styr på indholdet på deres børns computere.

Håbet er, at forældrene skrider ind over for børn og unge, som bruger deres computere til at dele ophavsretsbeskyttet film og musik med andre.

- Vi får ganske ofte henvendelser fra forældre, som spørger hvad de kan gøre for at sikre, at børn og unge ikke har ulovlig musik og film liggende på deres computere, siger Torben Steffensen, talsmand for Antipiratgruppen.

Overvåger i døgndrift

Gruppen har i forvejen en it-afdeling med omkring otte ansatte, som nat og dag overvåger internettet for at finde frem til folk, der piratkopierer musik og film.

Nu har it-afdelingen så udviklet et overvågningsprogram, der ganske simpelt scanner en computer igennem og fortæller, hvad der ligger af musik, film og fildelingsprogrammer på harddisken.

Programmet giver herefter brugeren en mulighed for at slette filerne.

Det skelner dog ikke mellem ulovlige musikfiler hentet på en fildelingstjeneste og lovlige filer købt og hentet hos en af de mange lovlige musiktjenester, der findes.

- Det er op til folk selv at finde ud af, om det er ulovligt eller ej. Det vigtige er, at forældre forholder sig til indholdet sammen med deres børn. Forældre må forholde sig til, hvad deres børn går og foretager sig, mener Torben Steffensen.

Fildelingstjenester i søgelyset

Derfor slår programmet også hårdt ned på fildelingstjenester, som ellers ikke er ulovlige i sig selv. Antipiraterne oplever dog, at tjenesterne oftest fungerer som rene piratcentraler.

- Når vi går ind og ser, hvad der udveksles på fildelingstjenester, så er det for mere end 95 procents vedkommende ulovlig film og musik, fortæller Torben Steffensen.

Han understreger, at programmet ikke sladrer til Antipiratgruppen ved at videresende de informationer, programmet finder.

Samtidig erkender han, at programmet vil komme til kort over for de børn, som bevidst har ulovlig musik og film til at ligge på computeren, idet de for eksempel kan skjule ulovlige musikfiler ved at ændre på fil-endelserne.

- Der er visse personer, der er uden for pædagogisk og teknisk rækkevidde for os, som gerne vil hjælpe forældre, siger Torben Steffensen.

Eget softwareselskab

Udviklingen af programmet har antipiraterne lagt over i selskabet JSA Software, som er stiftet af Johan Schlüter Advokatfirma, der administrerer Antipiratgruppens arbejde og hvor Torben Steffensen er ansat.

- Når vi deltager i internationale konferencer, så er vi langt fremme i forhold til andre nationale antipiratgruppers programmer. Nu har vi mulighed for at stille vores programmer til rådighed for andre, siger Torben Steffensen.

Antipiratgruppen vil med tiden overveje at kræve betaling for organisationen programmer for at dække udgifterne til udvikling.

Gruppen har i år et budget på fire millioner kroner, som blandt bruges på it-afdelingen, der overvåger danskernes brug af internettet i døgndrift. Kun fem procent af afdelingens tid går dog med at udvikle egne programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere