Realnetworks bryder Apples Ipod-kode

Realnetworks har brudt koden til det digitale musikformat Ipod, som Apple anvender. Det sker i et forsøg på at gøre musik´ken brugbar på flere afspillere. Realnetworks forsøger dermed at gøre livet lettere for forbrugerne, som må kæmpe med et stadig mere uoverskueligt marked for onlinemusik.

Amerikanske Realnetworks har brudt koden til Apple Computers digitale musikformat, skriver Cnet.

Det betyder, at musik købt i Realnetworks' onlinebutik fremover også kan afspilles på Apples populære Ipod.

Ifølge Realnetworks vil selskabets nye Harmony-software også gøre det muligt at afspille musikken på en lang række MP3-afspillere, som ellers kun understøtter Microsofts WMA-format.

Kun få afspillere understøtter

Realnetworks har solgt sange fra sin onlinebutik siden januar, men kun få afspillere understøtter formatet. Det skal selskabets nye teknologi råde bod på.

Apple har tidligere afslået at give licenser til andre firmaer, som vil gøre deres teknologi kompatibel med musikafspilleren Ipod.

Realnetworks har derfor skabt sin egen version af Apples teknologi til kopibeskyttelse. Selskabet fastholder, at det ikke har brudt loven ved at bruge noget af Apples beskyttede softwarekode.

Fremkomsten af nye digitale musikafspillere og nye musikbutikker på nettet har indtil videre gjort livet svært for forbrugerne. Microsoft, Apple, Sony og Realnetworks har hver deres format, som kræver understøttelse af musikafspilleren for at fungere.

Flere af de digitale formater mangler stadig at gøre deres indtog i Danmark, hvor det udover MP3-formatet primært er Microsofts WMA-format, der bruges ved onlinesalg af musik.

Apples Itunes-tjeneste er i Europa således kun tilgængelig i Storbritannien, Frankrig og Tyskland, men den forventes udbredt til resten af Europa senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere