Tidligere Dan Net-direktør bag milliardkøb

Dan Nets øverste direktør gennem 12 år, Agner Mark, har som nuværende bestyrelsesformand for konkurrenten Mach spillet en stor rolle i købet af Dan Net for 1,2 milliarder kroner. Danskeren stoppede til alles overraskelse i Dan Net i 2002, men har nu igen fået TDC-selskabet under sine vinger.

Danskeren Agner Mark stod med et ben i begge lejr, da TDC i dag solgte guldægget Dan Net for 1,2 milliarder kroner plus udbytte til konkurrenten Mach.

Agner Mark har det seneste halvandet år været bestyrelsesformand i Mach, som han i november 2002 var med til at købe sammen med kapitalfonden Advent for 700 millioner kroner.

Inden da havde han i 12 år stået i spidsen for Dan Net, indtil han i marts 2002 stoppede i selskabet. Det skete angiveligt i protest over, at TDC udsultede selskabet for i stedet at benytte det til at løfte indtjeningen i TDC Internet.

Verdens største

Hvis det var tilfældet, har Agner Mark nu fået sin vilje, for med dagens milliardsalg af Dan Net til Mach har han været med til at skabe verdens største servicevirksomhed for clearing af trafik mellem mobil- og fastnetselskaber.

- Selv om både Dan Net og Mach er store virksomheder, så syner det ikke af meget på det globale marked. Mobilmarkedet er et marked i stor vækst og stor forandring, og det kræver en kritisk masse af kunder, siger Agner Mark fra sin bopæl i Danmark.

Selv mener han ikke, at hans fortid i Dan Net har spillet nogen stor rolle for handelen.

- Jeg tror ikke, det har haft praktisk betydning for det her. Når man har konkurreret gennem 10 år, så kender man hinanden særdeles godt. Jeg kendte allerede Mach særdeles godt, da jeg arbejdede i Dan Net, fortæller Agner Mark.

Medejer

Han ejer sammen med den øvrige ledelse en mindre del af Mach, der er baseret i Luxemburg. Som bestyrelsesformand er hans rolle at stå for den strategiske forretningsudvikling, og Dan Net-købet ser han som en stor gevinst.

- Det betyder, at vi får flere ressourcer til produktudvikling og til at følge med i den udvikling, der er på markedet. Det bliver en mere og mere kompleks verden, og som clearing-hus skal man være i stand til at udvikle nye tjenester, siger han.

Både Dan Net og Mach har stået for at sende regningerne det rigtige sted hen, når telekunder har brugt deres mobiltelefon på andre teleselskabers netværk - også kendt som roaming.

Flere opkøb

Hvor det tidligere hovedsageligt drejede sig om tale, er der i dag et hav af tjenester som SMS, MMS og GPRS, de forskellige teleselskaber skal afregne internt.

Derfor vil Agner Mark heller ikke afvise, at der sker flere opkøb i branchen.

- Vi er på udkig efter andre opkøbsemner og andre former for strategisk samarbejde, siger han.

Både Dan Net og Mach har hidtil været yderst profitable virksomheder. Dan Net fik således et overskud på 109 millioner kroner efter skat sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere