TDC sælger Dan Net for 1,2 mia. kroner

TDC sælger sin guldkalv, det succesrige serviceselskab Dan Net, til konkurrenten Mach for 1,2 milliarder kroner. Salget kommer, selv om koncernchef Henning Dyremose for kort tid siden blankt afviste, at Dan Net var til salg. Nu fik han imidlertid et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

TDC sælger sit succesrige serviceselskab Dan Net, der ofte har været betegnet som TDC's guldkalv, til konkurrenten Mach, og de to selskaber skal derfor slås sammen.

TDC's salgspris er 1,2 milliarder kroner, og salget af aktierne forventes at give TDC en gevinst efter skat på omkring en milliard kroner.

TDC Totalløsninger har indtil nu ejet alle aktier i selskabet, efter TDC i 1999 købte IBM Danmarks halvdel af selskabet for 148 millioner kroner.

Tilbud vi ikke kunne sige nej til

Salget kommer efter, at Henning Dyremose for nyligt afviste, at det enormt overskudsgivende Dan Net var til salg.

- En mulighed var at købe en anden spiller på markedet. En anden mulighed var at holde sig uden for konsolideringen. En tredje mulighed var at sælge. Vi fik et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til, og det afgjorde sagen til fordel for Dan Nets kunder og medarbejdere, siger TDC's koncernchef.

Siden TDC i 1999 overtog IBM's halvdel af selskabet er omsætningen i Dan Net vokset fra 176 millioner kroner til 381 millioner kroner i 2003. Indtjeningen før afskrivninger er samtidig vokset fra 28 millioner kroner til 150 millioner kroner.

Sidste år fik Dan Net et overskud på 109 millioner kroner efter skat.

Dan Net har skabt den succesrige forretning ved at hjælpe internationale teleselskaber med deres interne afregning, når kunder ringede på tværs af selskaber.

Vil fokusere på kerneforretning

Henning Dyremose begrunder ikke overraskende salget med, at TDC skal fokusere på sin kerneforretning.

- Vi har fokuseret TDC's aktiviteter mod kundevendte kommunikationsløsninger såsom bredbånd, mobil og traditionel telefoni, og i det lys er salget af Dan Net et frasalg af en aktivitet, der ligger på kanten af vores kerneområder, udtaler han i en meddelelse til fondsbørserne i København og New York.

Mach ejes af kapitalfondene Advent og Providence, og tilsammen vil selskabet sammen med TDC skabe verdens største servicevirksomhed for clearing af trafik mellem mobil- og fastnetselskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere