SAP rykker fra Peoplesoft og Siebel

Verdens største leverandør af forretningssystemer, SAP, går kraftigt frem i USA. Fremgangen var sidste kvartal med til at sikre den tyske koncern et nettooverskud på 1,85 milliarder kroner. Fremgangen sker på bekostning af rivaler som Peoplesoft og Siebel, der kæmper for at tiltrække nye kunder.

Tyske SAP fortsætter med at rykke fra konkurrenterne på markedet for forretningssystemer.

Det viser sig nu, at væksten er specielt stor for SAP i USA, hvor softwaresalget i årets andet kvartal gik 63 procent frem i forhold til samme periode året før.

Det var med til at sikre et nettooverskud for kvartalet på 1,85 milliarder kroner.

En af de nye store kunder i perioden var amerikanske Pepsico, der bringer SAP's kundetal op på 22.600.

Mere afdæmpet i Europa

Væksten i Europa er noget mere afdæmpet, så SAP's samlede omsætning steg blot med ni procent til 13,4 milliarder kroner.

Det er dog en vækst, som får SAP til at rykke yderligere fra konkurrenterne, der kæmper med at skaffe nye kunder i softwarebutikken.

SAP's fremgang bliver sandsynligvis mødt med misundelse hos konkurrenten Siebel, der udvikler systemer til kundehåndtering.

Siebel under forventningerne

Siebel måtte tidligere på måneden erkende, at salget i andet kvartal ikke ville leve op til forventningerne. Og rigtigt nok faldt omsætningen med 10 procent til 1,8 milliarder kroner.

Salget af softwarelicenser faldt også til 573 millioner kroner, hvilket er det laveste for Siebel i mange år.

Samtidig har Peoplesoft, en af SAP's nærmeste konkurrenter, meldt ud, at det fjendtlige overtagelsesforsøg fra Oracle får kunderne til at afvente nye kontrakter.

Både Siebel og SAP arbejder hårdt på at vinde nye kunder blandt små- og mellemstore virksomheder, hvor blandt andet Microsoft Business Solutions - det tidligere Navision - i Danmark har kontrol med markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere