Børsproblemer for Virgins mobilselskab

Køberne viger uden om det britiske mobilselskab Virgin Mobile, som er gået på børsen for at hente ny kapital. Den britiske mangemillionær Richard Branson må derfor nøjes med at hente 1,4 milliarder kroner ind på børsnoteringen, hvilket er noget mindre end forventet.

Det har været sværere end forventet at finde interesserede købere til det britiske mobilselskab Virgin Mobile, skriver Reuters.

Den britiske mangemillionær Richard Branson har ellers sat Virgin Mobile på børsen for at hente penge til andre aktiviteter i Virgin-koncernen.

Håbet var at sælge op mod 43 procent af selskabet for mere end 3,1 milliarder kroner, men køberne har været svære at finde. Richard Branson må i stedet nøjes med at hente 1,4 milliarder kroner på en fjerdedel af aktierne.

Stor kundefremgang

Virgin er Storbritanniens eneste store mobilselskab uden eget netværk, og selskabet har oplevet stor kundefremgang på bekostning af flere konkurrenter.

Ligesom Debitel - og tidligere Telmore og CBB Mobil - i Danmark har Virgin ikke sit eget mobilnetværk. Virgin køber sig i stedet ind på tyske T-Mobiles britiske netværk til at levere mobiltelefoni til kunderne.

Selskabet mener, at det giver en konkurrencefordel, fordi det ikke behøver bruge penge på og bekymre sig om det fysiske netværk af mobilmaster.

Skal finansiere nyt luftfartsselskab
Pengene fra børsnoteringen skal gå til at finansiere andre ting i koncernen. Heriblandt formentlig et nyt luftfartsselskab i USA, hvilket Richard Branson har haft planer om i flere år.

Børsnoteringen har givet Virgin Mobile en markedsværdi på omkring 5,7 milliarder kroner, hvilket er noget mindre end den værdi på 11 milliarder kroner, som selskabet oprindeligt håbede på.

Analytikere siger til Financial Times, at den manglende købelyst kan skyldes stigende priskonkurrence på mobilmarkedet i Storbritannien. Det kan gå hårdere ud over Virgin Mobile, fordi selskabet ikke ejer sit eget netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere