Sun-salg øget for første gang i tre år

Sun Microsystems øgede for første gang i tre år salget, da selskabet i andet kvartal fik et milliardoverskud. Suns gigantforlig med Microsoft hjalp godt til, men også Suns serversalg og Java-middleware gik voldsomt frem.

Serverproducenten Sun Microsystems gik frem på flere områder i årets andet kvartal, selv om konkurrencen fra IBM, Dell og Hewlett-Packard stadig presser selskabet.

I forhold til samme kvartal året før steg Suns salg med over fire procent til knap 19 milliarder, mens røde tal blev vendt til et overskud på 4,8 milliarder kroner.

Sun indgik i april et forlig med Microsoft til en værdi af 12 milliarder kroner, og de første betalinger derfra skæppede godt i kassen.

Uden forligspengene fra Microsoft og andre ekstraordinære indtægter ville kvartalsoverskuddet således være byttet ud med et underskud på en milliard kroner.

Sun stormede frem i takt med dotcom-boblen, men er de senere år blevet presset af blandt andet IBM i den højere ende af markedet og af Linux i den lavere ende af markedet.

Alligevel viste Sun positive takter i det seneste kvartal, da salget af servere steg med 46 procent i forhold til samme periode sidste år, mens omsætningen på services for første gang oversteg seks milliarder kroner.

Sun blev specielt hjulpet frem af nye servere baseret på Suns egne Ultrasparc IV-processorer, som stod for 30 procent af salget.

Samtidig var der voldsom vækst i antallet af abonnenter til Java Enterprise Systems. Suns middleware har nu 303.000 abonnenter - en stigning på 75 procent - der hver betaler 600 kroner om måneden.

Som et led i bestræbelserne på at spare penge er Sun for tiden i gang med en større fyringsrunde, der skal bringe antallet af ansatte ned til omkring 32.000. Det betød, at 2.400 medarbejdere i den seneste kvartal fik at vide, at de må se sig om efter et nyt job.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere