Danske teenagere får software af Microsoft

Tre danske skoleelever har efter et møde med Microsoft fået udleveret størstedelen af den software, som it-giganten havde stillet dem i udsigt. De tre elever har fået sponsorstøtte efter at have udviklet en skoleportal, som de i første omgang mente, at Microsoft havde stjålet ideen til.

Tre elever fra Teknisk Erhvervsskole Center i Ballerup kunne mandag gå hjem med armene fulde af Microsoft-software efter et møde på softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

Microsoft havde lovet at give de tre elever Microsoft-software til en værdi af 60.000 kroner, efter at de havde udviklet en portal til skoleelever og efterfølgende søgt om sponsorstøtte.

Softwaren dukkede dog aldrig op, og i stedet lancerede Microsoft i samarbejde med NNIT og Hillerød Handelsskole sin egen portal.

Dropper anklage

Eleverne mistænkte i første omgang Microsoft for at have stjålet deres koncept, men efter et møde har de nu droppet den anklage.

- Vi er blevet enige om, at vi får det software, vi er blevet lovet, og så kører vi ikke videre end det. Vi stopper her, siger Simon Rasmussen, en af de tre elever, til TV 2 Finans.

Hos Microsoft beklager man sagen, som ifølge pædagogisk uddannelseschef, Kirsten Panton, skyldes misforståelser.

- Vi er frygteligt kede af, at det var sådan en langsom proces, og at vi ikke fik sendt de lovede produkter. Det er vigtigt for os at sige, at vi nu har været i dialog med drengene, og at trådene er udredede, siger Kirsten Panton, pædagogisk uddannelsechef i Microsoft Danmark.

Blandt den software, som drengene har fået udleveret, er Microsoft Visual Studio .Net Enterprise Developer, Sharepoint Portal Server foruden de mere almindelige Office- og Windows-produkter.

Afviser efterligning

Microsoft Danmark havde ikke alle produkter til de tre elever på lager, så selskabet har bestilt den manglende software og underskrevet en erklæring om, at drengene nok skal få det.

Kirsten Panton understreger samtidig, at Microsoft ikke har sendt drengenes ideer videre til udviklerne af Microsofts egen løsning.

- Den omtalte portal er udviklet på vores software af NNIT i samarbejde med Hillerød Handelsskole, og kravspecifikationerne er alene Hillerød Handelsskoles. Vi har ikke været inde over, siger Kirsten Panton.

Hun mener fortsat, at tre drenge har et godt koncept, fordi de fokuserer på de mere sociale aspekter i en skoleportal.

- Vi synes stadig, at drengene har en god ide, for deres koncept går ud på at lave en elev-elev-portal, og det er der ikke andre, der har lavet, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere