TDC sælger den danske talesyntese

Det fynske forlag Mikro Værkstedet har købt den officielle danske talesyntese af Novi og TDC, som ikke kunne skaffe kunder nok til produktet. Det vil Mikro Værkstedet forsøge at ændre ved at sænke prisen på talesyntesen kraftigt.

Det succesrige fynske forlag Mikro Værkstedet har købt Dansk Taleteknologi, som støttet af Forskningsministeriet har udviklet den officielle danske talesyntese, skriver Fyens Stiftstidende.

Sælgerne er TDC og Novi i Aalborg, som allerede i februar meldte ud, at talesyntesen fra Speech-Ware - som selskabet også kaldes - havde for få kunder og ikke kunne løbe rundt økonomisk.

Mikro Værkstedet er i forvejen Skandinaviens største forlag inden for e-læring til skolebrug, og selskabet vil sætte gang i salget af talesyntesen ved at dumpe prisen.

Billigere priser

- Vi kender markedet bedre og vil anvende en helt anden prissætning. Speech-Ware forlangte 4.700 kroner for en licens til én computer. Vi tilbyder nu en årlig lejepris til undervisningsinstitutioner på 3.000 kroner, siger Niels Askær, administrerende direktør i Mikro Værkstedet, til Fyens Stiftstidende.

Enkeltbrugerlicenser kommer til at koste 1.500 kroner.

Speech-Ware blev dannet af det konsortium, der i 1998 vandt Forskningsministeriets udbud om at udvikle et system, der omformer dansk tekst til syntetisk tale.

Offentlig støtte

Udviklingen blev dengang finansieret af en bevilling på cirka 11 millioner kroner.

Alligevel kunne ejerne TDC og udviklingsparken Novi ikke tjene penge på at sælge produktet.

Mikro Værkstedet ejer i forvejen firmaet Audioteket, som fremstiller lydbøger til ordblinde. Det fynske forlag har knap 30 ansatte og fik i 2002 et overskud på 1,1 millioner kroner.

Ifølge Fyens Stiftstidende begyndte Mikro Værkstedet som et projekt under Odense Kommune med støtte fra Industriministeriets edb-fond. Projektet fortsatte i kommercielt regi i 1991 med Niels Askær og teknisk direktør, Per Schelbeck, som ejere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere