Spammer skal betale 24 mio. til Microsoft

Microsoft har vundet en retssag mod en californisk mand, der har sendt spam til brugerne af Microsofts e-mail-tjenester. De mange reklame-mails opfordrede brugerne til at installere et falsk sikkerhedsprogram til Windows. Manden skal nu betale 24 millioner kroner i erstatning til Microsoft.

En californisk spammer skal betale 24 millioner kroner i erstatning til Microsoft, som havde anklaget ham for varemærke-misbrug og falsk markedsføring.

Dommen faldt ved en distriktsdomstol i Californien, hvor Microsoft sidste år lagde sag an mod manden, fordi han havde spammet brugerne af Microsofts e-mail-tjenester MSN og Hotmail med uopfordrede reklame-mails.

Skal stoppe brugen

De mange e-mails indeholdt en opfordring til at installere et program, som angiveligt ville sørge for at holde brugernes Windows-systemer opdaterede med de seneste sikkerheds-fejlrettelser.

Udover erstatningsbeløbet blev manden og hans selskab samtidig dømt til at stoppe brugen af internetadresser som hottmail.com, wwwwindows.com, microsoftc.com og wwmsn.com, der benyttes til at snyde brugerne.

Ifølge Microsoft har softwaregiganten anlagt 60 amerikanske retssager mod spammere i USA og resten af verden. Selskabet har blandt andet indgået forlig i fire sager, vundet seks og fået en afvist.

Microsoft oplyser, at selskabet ved domstolene er blevet tildelt 324 millioner kroner fra spammere, hvoraf fem er blandt de 10 mest kendte på verdensplan. Det reelle beløb, som Microsoft har været i stand til at inddrive, oplyses ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere