Microsoft åbner for konkurrenters beskeder

Det bliver muligt at udveksle beskeder mellem konkurrerende netværk fra Microsoft, Yahoo og AOL, når Microsoft senere i år sender selskabets professionelle beskedtjeneste på markedet. Private brugere af AOL's AIM, Yahoo Messenger og MSN Messenger må dog se langt efter muligheden for at tale sammen.

Efter flere år med indædt konkurrence er rivalerne fra America Online, Microsoft og Yahoo klar til at slutte en form for fred på markedet for beskedtjenester, også kendt som instant messaging.

Det sker, når Microsoft senere på året lancerer beskedtjenesten Live Communications Server rettet mod erhvervslivet.

Brugere af Microsofts nye beskedtjeneste kan købe tillægsmoduler, som tillader dem at chatte med brugere på de tjenester, som America Online, Yahoo og Microsoft allerede tilbyder.

Tillægsmodulerne skal gøre det let for it-afdelingerne i virksomheder, som gerne vil bruge chat og beskedtjenester som en måde at supplere e-mails og traditionel kommunikation med.

De forbrugerorienterede Messenger-tjenester fra de tre selskaber kommer dog ikke til at snakke sammen foreløbig, lige som tjenesten ICQ, der engang var dominerende, ikke er med i samarbejdet.

Her vil det stadig være nødvendigt at bruge tredjepartsprogrammer som eksempelvis tjenesten Trillian, der tillader en bruger at koble op på flere beskedtjenester samtidig.

Disse tredjepartsprogrammer er dog mere ustabile, og blandt andet Yahoo har flere gange drillet brugere af Trillian ved at ændre protokol, så det var nødvendigt at opdatere sin software for at koble sig op.

Det er kun kort tid siden, at både Yahoo og America Online meldte ud, at de delvist ville droppe deres satsning på beskedtjenester til erhvervslivet for i stedet at satse på deres eksisterende tilbud rettet mod forbrugermarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere